Subiect "Pensie Politie" Deschis de Coman Viorel la data: 10/03/2014 2:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie Politie
Scris de: Coman Viorel la data: 10/03/2014 2:33am
Gen:Masculin
Data nasterii:29.12.1965
Stagiul de cotizare: 25 ani si 2 luni Politie/Criminalistica/2 ani scola militara Campina(1987-1989), 4 ani civilie-institutul de aeronautica Baneasa
Alte date:
Intrebare:Pot sa ies la pensie anticipat sau limita de varsta? Va multumesc anticipat...
Re: Pensie Politie
Scris de: la pensie la data: 10/06/2014 1:37am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 29 martie 2024 la varsta standard de pensionare de 58 ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare de 26 ani si 8 luni si stagiul minim de cotizare in specialitate de 18 ani si 3 luni daca atunci lucrati tot in politie.
Ati precizat sectorul in care ati lucrat in politie si trebuia sa precizati daca perioada lucrata in acest sector se incadreaza in grupa de munca deoarece noi nu avem acces la instructiunile in care se precizeaza sectoarele din politie care se incadreaza in grupele de munca “conditii speciale” sau “alte conditii”
Daca locul dv de munca se incadreaza in conditii speciale sau alte conditii aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 12 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta imediat.
Daca stagiul dv de 25 ani lucrat in politie nu se incadreaza in conditii speciale sau alte conditii aveti dreptul la pensie anticipata partiala la varsta de 58 ani si 3 luni adica 29 martie 2024 in urmatoarele conditii :
- Daca atunci lucrati tot in politie si sunteti trecut in rezerva sau realizati varsta limita in grad sau unitatea in care lucrati dv se reorganizeaza sau sunteti declarat inapt medical activitatii desfasurate in acesl sector.
- Daca va completati stagiul de cotizare si realizaati stagiul de cotizare de 26 ani si 8 luni fara a lua in calcul stagiile de cotizare assimilate pentru scoala militara si institutul de aeronautica daca in acea perioada ati fost student.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1