Subiect "Cum se poate iesi la pensie anticipata partiala" Deschis de RADU PETRESCU la data: 10/13/2014 12:03am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cum se poate iesi la pensie anticipata partiala
Scris de: RADU PETRESCU la data: 10/13/2014 12:03am
Gen:M
Data nasterii:20,02,1951
Stagiul de cotizare:37
Alte date:
Intrebare:In ce conditii se poate inchide un CIM,pentru a putea iesi la pensie anticipata partiala? Am inteles ca nu se poate prin acordul partilor sau prin demisie.Cum se poate proceda.Multumesc
Re: Cum se poate iesi la pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 10/14/2014 1:31pm
Conditiile in care incteaza contractul de munca sunt stabilite prin prevederile art 56 din legea nr 53/2003 Codul muncii. Acolo la litera d) (modificat prin legea 40/2011) se precizeaza “Contractul de munca inceteaza de drept … la data comunicarii deciziei de pensiei anticipate sau anticipate partiale… ”
Deci daca doriti incetarea contractului de munca la primirea deciziei de pensionare, anuntati angajatorul si acesta este cobligat sa constate “incetarea de drept a contractului de munca”.
Re: Cum se poate iesi la pensie anticipata partiala
Scris de: Radu Petrescu la data: 10/17/2014 6:27am
la pensie :
Conditiile in care incteaza contractul de munca sunt stabilite prin prevederile art 56 din legea nr 53/2003 Codul muncii. Acolo la litera d) (modificat prin legea 40/2011) se precizeaza “Contractul de munca inceteaza de drept … la data comunicarii deciziei de pensiei anticipate sau anticipate partiale… ”
Deci daca doriti incetarea contractului de munca la primirea deciziei de pensionare, anuntati angajatorul si acesta este cobligat sa constate “incetarea de drept a contractului de munca”.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1