Subiect "preschimbarea" Deschis de toth la data: 10/13/2014 3:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
preschimbarea
Scris de: toth la data: 10/13/2014 3:26am
Gen:f
Data nasterii:19.06.1956
Stagiul de cotizare:36 ani 2 luni si 15 zile
Alte date:domiciliul in Baia Mare - beneficiem de 2 ani reducere la pensionare
Intrebare:In data de 14. noi 2012 am mers pe somaj in acelas timp am depus cererea ptr. pensie anticipata.In februarie 2013 am primit raspuns din care a rezultat, ca pensia era mai mica decat somajul.Verbal am anuntat , ca in aceasta situatie raman pe somaj.Tot atunci am discutat ca la data de 19. 11. 2014 pot beneficia de pensie la limita de varsta (cei cu domiciliul in Baia Mare cu 2 ani mai devreme). Casa de pensii azi imi spune , ca nu pot beneficia de pensie la limita de varsta luna viitoare, pentru ca figurez cu pensie anticipata.Mentionez, ca dupa expirarea somajului , adica noiembrie 2013 nu am avut nici un venit, nici pensie anticipata! De ce nu pot beneficia din noiembrie 2014 de pensie la limita de varsta si ce e de facut pentru indreptarea erorii?
Re: preschimbarea
Scris de: la pensie la data: 10/15/2014 4:45am
Regretam sa constatam ca ati procedat gresit si ati ajuns intr-o situatie in care singura iesire este sa cereti de la Oficiul de Ocupare a Fortei de Munca o dovada din care sa rezulte data cand a incetat somajul pe care sa o depuneti la registratura casei de pensii mentionand numarul de dosar pentru pensia anticipata partiala, diminuata, pentru care ati primit decizie. Pensia anticipata partiala vi se va plati din data in care depuneti aceasta dovada la registratura Casei de pensii.
La noi ati mai pus mai multe intrebari punctuale fara sa precizati situatia completa.
Conform legislatiei pensiei dv ati avut urmatoarele drepturi de pensie:
- Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 19 noiembrie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 5 luni, si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
-Pensie anticipata partiala, diminuata, dupa varsta de 55 ani si 5 luni adica dupa 19 noiembrie 2011.
-Pensie anticipata partiala, nediminuata, dupa varsta de 58 ani si 5 luni adica dupa 19 noiembrie 2014 daca ati avut domiciliul minim 30 ani in Baia Mare si daca nu ati cerut anterior pensie anticipata partiala, diminuata.Deci dv cand ati cerut pensie anticipata partiala, diminuata inainte de 19 noiembrie 2014 ati pierdut acest drept si in unul din raspunsurile noastre va avertizam sa nu o faceti sau poate atunci o facuserati.
:Pentru ca sa evitati situatia actuala trebuia sa cereti in scris anularea deciziei de pensionare cu pensie anticipata partiala, diminuata, in termen de 30 zile de la primirea deciziei iar dupa terminarea somajului trebuia sa va hotarati daca o cereti din nou sau asteptati un an pana aveati dreptul la pensie anticipata partiala nediminuata.
Discutia verbala privind alegerea variantei somajului nu a influentat cu nimic anularea sau introducerea in plata a deciziei de pensionare anticipata partiala, diminuata , care figureaza ca acordata de la data depunerii dosarului pentru aceasta dupa care apare suspendata din cauza ca Oficiul de Ocupare a fortei de munca a depus CAS pentru indemnizatia de somaj primita iar dupa terminarea perioadei de somaj din cauza ca nu ati depus acea dovada.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1