Subiect "SPORURI" Deschis de Dinca Jan-Marian la data: 10/17/2014 10:00am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
SPORURI
Scris de: Dinca Jan-Marian la data: 10/17/2014 10:00am
Gen:M
Data nasterii:14.10.1970
Stagiul de cotizare:34,25 zile
Alte date:pensionat cu grd.3 de invaliditate cu drept de pensionare la limita de varsta la 50,6, luni conform deciziei din sistemul de aparare si ordine publica
Intrebare:La iesirea la pensie, la limita de varsta cand se recalculeaza pensia se introduc si sporurile si indemnizatiile precum si salariul de functie,salariulde grad,gradatie asa cum reiese din fluturasi de salariu.
Deasemenea,va rog sa ma lamuriti,intrucat am solicitat casei de pensii a M.A.I buletinul de calcul ce a condus la determinarea punctajului si nu apare decat salariile de baza si grupa din care am facut parte,iar la sporuri nicio data.
Multumesc si tin sa va aduc FELICITARI privind modul in care ne ajutati.
Re: SPORURI
Scris de: la pensie la data: 10/20/2014 7:50am
Confirmam varsta de 50 ani si 6 luni pentru iesire la pensie pentru limita de varsta asa cum am facut-o in raspunsul la mesajul anterior.
Atat la pensile de invaliditate cat si la pensile pentru limita de varsta la calculul punctajului pensiei se iau in calcul salariile brute realizate constituite din salariile tarifare (de grad si functie) sporurile de verchime si alte sporuri primite daca acestea au caracter permanent si sunt dovedite. Nu se iau in calcul indemnizatiile pentru imbracaminte, hrana sau diurne de deplasare. Baza de calcul a punctajului pensiei conform legilor pensiilor 19/2000 si 263/2010 sunt explicate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Va sfatuim sa analizti informatiile date de noi privind baza de calcul a punsctajului pensiei si buletinul de calcul primit de la casa de pensii si daca mai aveti nelamuriri reveniti si ne precizati si data de iesire la pensie de invaliditate adica:
- Daca ati iesit la pensie de invaliditate inainte de 01 iulie 2010 conform legii pensiilor 179/2004 si apoi pensia dv a fost recalculata conform legii 119/2010 si conform prevederii legii pensiilor 19/2000.
- Daca ati iesit la pensie dupa 01 ianuarie 2011 si pensia de invaliditate a fost calculata conform legii pensiilor 263/2010.
Aceasta analiza trebuie facuta avand in vedere ca in cazul unei greseli din partea casei de pensii nu puteti cere recuperarea prejudiciului pe o perioada mai mare de 3 ani deoarece intervine perioada de perescriere.
Ne bucura faptul ca putem sa va fim de ajutor.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1