Subiect "Calculul venitului realizat pentru orele de noapte lucrate" Deschis de Grigore Gheorghe la data: 11/03/2014 9:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calculul venitului realizat pentru orele de noapte lucrate
Scris de: Grigore Gheorghe la data: 11/03/2014 9:34am
Gen:Barbat (Masculin)
Data nasterii:25.09.1949
Stagiul de cotizare:
Alte date:Profesia: Inginer
Intrebare:Cum se calculează veniturile realizate pentru orele de noapte lucrate?

În perioada 1980-1985 am lucrat la Centrul Teritorial de Calcul Electronic Slatina, jud. Olt, în trei ture (schimburi), inclusive sîmbăta, duminica și sărbătorile legale, zilele libere luîndu-mi-le în zilele lucrătoate (luni-vineri), în săptămînile ce urmau.
Întrebarea este: Cum se calculează sporul pentru aceste ore de noapte lucrate, se raportează orele de noapte la total ore lucrate pe lună, sau la total zile din lună (30 sau 31 zile, exceptînd februarie cu 28 sau 29 zile)? Sau acest calcul se face pe întregul an calendaristic?
Ca să nu vă răpesc timpul, spuneți-mi ce legi să consult pentru a mă lămuri în această problemă?

2. Pe parcursul anului 2014 eu mi-am completat formularul electronic de pensie pus la dispoziție pe site de d-voastră. L-am completat cu toate datele (luni, ani, retribuțiile lunare, sporuri,etc). N-am mai intrat de mult pe site și văd că toate datele detaliate mi-au dispărut, rămînînd doar situația centralizată cu nume și prenume, valoarea estimate a pensiei (1427 lei) și stagiul de cotizare. Unde au dispărut datele detaliate, pentru a face unele corecturi?!

Cu stimă!

Gh. Grigore
Re: Calculul venitului realizat pentru orele de noapte lucrate
Scris de: blueM la data: 11/04/2014 2:00am
Consultati ORDINUL Nr. 687 din 15 septembrie 2006
si vedeti in caredin cele doua situatii va regasiti

PCT.2 din Ordin: Ponderea medie a timpului de muncă prestată noaptea în totalul timpului de muncă dintr-o perioadă în care activitatea a fost organizată pe schimburi este de 31,51% .
Daca in perioada respectiva sporul de noapte era 15% se calculeaza: 15% x 31,51% = 4,72%

PCT. 8 din Ordin:În situaţia persoanelor care, prin natura sarcinilor de serviciu, au desfăşurat activitate numai în timpul nopţii, adeverinţele vor cuprinde procentul în care, potrivit legii, sporul de noapte a fost acordat.
Adica, pentru intreaga perioada lucrata se acorda 15%
Re: Calculul venitului realizat pentru orele de noapte lucrate
Scris de: la pensie la data: 11/05/2014 2:50am
In privinta sporului pentru orele de noapte raspunsul dat de domnul blueM este corect si complet si noi nu mai avem nimic de adaugat.
In privinta datelor introduse in program cu regret trebuie sa recunoastem ca in ultima perioada avem probleme cu functionarea site-ului, Unele au fost remediate iar altele printre care si functionarea programului de calculare pensii mai are inca probleme nerezolvate. In acest caz va rugam sa ne intelegeti si sa aveti rabdare pana aceste probleme vor fi rezolvate definitiv.
Nu va putem garanta recuperarea datelor dv sterse deoarece pentru o perioada nu vor mai fi recuperate.
Va cerem iertare pentru neplaceri.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1