Gen:Barbat (Masculin)
Data nasterii:25.09.1949
Stagiul de cotizare:
Alte date:Profesia: Inginer
Intrebare:Cum se calculează veniturile realizate pentru orele de noapte lucrate?
În perioada 1980-1985 am lucrat la Centrul Teritorial de Calcul Electronic Slatina, jud. Olt, în trei ture (schimburi), inclusive sîmbăta, duminica și sărbătorile legale, zilele libere luîndu-mi-le în zilele lucrătoate (luni-vineri), în săptămînile ce urmau.
Întrebarea este: Cum se calculează sporul pentru aceste ore de noapte lucrate, se raportează orele de noapte la total ore lucrate pe lună, sau la total zile din lună (30 sau 31 zile, exceptînd februarie cu 28 sau 29 zile)? Sau acest calcul se face pe întregul an calendaristic?
Ca să nu vă răpesc timpul, spuneți-mi ce legi să consult pentru a mă lămuri în această problemă?
2. Pe parcursul anului 2014 eu mi-am completat formularul electronic de pensie pus la dispoziție pe site de d-voastră. L-am completat cu toate datele (luni, ani, retribuțiile lunare, sporuri,etc). N-am mai intrat de mult pe site și văd că toate datele detaliate mi-au dispărut, rămînînd doar situația centralizată cu nume și prenume, valoarea estimate a pensiei (1427 lei) și stagiul de cotizare. Unde au dispărut datele detaliate, pentru a face unele corecturi?!
Cu stimă!
Gh. Grigore