Subiect "incetarea contractului individual de munca" Deschis de Fechete Vasile la data: 11/06/2014 1:22am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
incetarea contractului individual de munca
Scris de: Fechete Vasile la data: 11/06/2014 1:22am
Gen:M
Data nasterii:4nov 1951
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am primit decizia de pensionare.Am inteles ca in conformitete cu C.M., C.I de munca inceteaza de drept la data emiterii deciziei.
-cine trebuie sa comunice angjatorului decizia de pensionare?
-dupa incetarea C.I de munca se mai poate desfasura activitatea in aceeasi unitate pe baza unui alt contract?
-drepturile banesti decurg de la data depunerii dosarului sau de la data emiterii deciziei?
Mentionez ca am beneficiat de o reducerii a varstei de pensionare datorita grupei a II-a.
Va multumesc cu multa consideratie.
Re: incetarea contractului individual de munca
Scris de: blueM la data: 11/06/2014 4:52am
Fechete Vasile :
Gen:M
Data nasterii:4nov 1951
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am primit decizia de pensionare.Am inteles ca in conformitete cu C.M., C.I de munca inceteaza de drept la data emiterii deciziei.
-cine trebuie sa comunice angjatorului decizia de pensionare?
-dupa incetarea C.I de munca se mai poate desfasura activitatea in aceeasi unitate pe baza unui alt contract?
-drepturile banesti decurg de la data depunerii dosarului sau de la data emiterii deciziei?
Mentionez ca am beneficiat de o reducerii a varstei de pensionare datorita grupei a II-a.
Va multumesc cu multa consideratie.

1) Contractul individual de munca inceteaza de drept la data comunicarii Deciziei de pensie conform Art. 56 lit.(c)/C muncii.
2) Conf. Legii nr. 677/2001 (cuantumul pensiei este confidential)Casa de pensii comunica angajatorului printro adresa ca dosarul dvs de pensie a fost solutionat. Contractul inceteaza cand angajatorul primeste aceasta adresa sau ...la data cand dvs mergeti la firma cu Decizia de pensie.
3) DA, puteti continua activitatea in baza altui contrac si puteti cumula pensia cu salariul
4)Data acordarii drepturilor de pensie se acorda de la data depunerii dosarului.
Mentiune: In luna in care ati depus dosarul cuantumul pensiei va fi: CUANTUM PENSIE : 30 zile X nr. zile calendaristice din ziua depunerii pana in ultima zi din acea luna. Pentru restul lunilor primiti pensia integral din care se scad contributia de sanatate si impozitul
Re: incetarea contractului individual de munca
Scris de: la pensie la data: 11/07/2014 1:47am
Trebuia sa precizati ca ati obtinut pensie pentru limita de varsta. Noi stim acest lucru din mesajele dv anterioare.
In acest caz raspunsul domnului blueM este corect adica
Angajatorul trebuie sa fie anuntat de dv ca ati primit decizia de pensionare
Angajatorul va constata incetarea de drept a vechiului contract de munca si daca este de acord poate incheia un nou contracy de munca.
Pensia pentru limita de varsta se acorda si intra in plata de la data depunerii dosarului de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1