Subiect "calculul pensiei" Deschis de Macavei Ilie la data: 11/10/2014 8:19am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calculul pensiei
Scris de: Macavei Ilie la data: 11/10/2014 8:19am
Gen:masculin
Data nasterii:07.05.1959
Stagiul de cotizare:12ani
Alte date:handicap gr.II din nastere
Intrebare: As vrea sa stiu cum mi se calculeaza pensia la limita de varsta in conditiile in care eu am lucrat 12 ani cu handicap preexistent. Pentru aceasta perioada (12 ani) mi s-a calculat o pensie de 196 lei. Va multumesc!
Re: calculul pensiei
Scris de: la pensie la data: 11/11/2014 3:48am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru starea de handicap, in data de 07 mai 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Datele dv sunt neclare. Probabil pensia de 196 lei este pensie de invaliditate.
Daca ati primit pensie de invaliditate dupa un stagiu de cotizare lucrat de 12 ani nu puteti beneficia nici de reducerea varstei de pensionare nici de reducerea stagiului complet de cotizare deoarece pentru acestea trebuia sa aveti lucrat in conditii de handicap acentuat (gr II) preexistent,un stagiu de cotizare de 23 ani si 4 luni.
In aceste conditii daca aveti pensie de invaliditate aceasta se va transforma in pensie pentru limita de varsta la varsta de 65 ani si va fi recalculata prin introducerea in calcul a perioadei in care veti beneficia de pensie de invaliditate, luandu-se in calcul in loc de salariu pensia de invaliditate primita. Insa pensia de invaliditate fiind mica si cresterea pensiei pentru limita de varsta va fi mica.
Ne exprimam regretul ca nu v-am adus vesti de incurajare dar noi nu putem decat sa interpretam prevederile legale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1