Subiect "recalculare pensie" Deschis de Puscas Maria la data: 11/11/2014 1:18pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie
Scris de: Puscas Maria la data: 11/11/2014 1:18pm
Gen:feminin
Data nasterii:28.09.1954
Stagiul de cotizare:38 ani si 10 luni
Alte date:pensie limita varsta din aug.2014
Intrebare:daca eu lucrez dupa pensionare si contributiile platite sunt lunar la aprox un salariu mediu pe economie ,cand ,mai exact dupa cat timp pot cere recalcularea pensiei si care ar fi cuntumul maririi pensiei pe luna.
Re: recalculare pensie
Scris de: blueM la data: 11/12/2014 3:41am
Puscas Maria :
Gen:feminin
Data nasterii:28.09.1954
Stagiul de cotizare:38 ani si 10 luni
Alte date:pensie limita varsta din aug.2014
Intrebare:daca eu lucrez dupa pensionare si contributiile platite sunt lunar la aprox un salariu mediu pe economie ,cand ,mai exact dupa cat timp pot cere recalcularea pensiei si care ar fi cuntumul maririi pensiei pe luna.

Recalcularea o puteti solicita dupa ce perioada doriti (1 luna, 5 luni, 1 an, etc)
Exemplu:
- Daca solicitati dupa 1 luna si aveti un venit egal cu un salariu mediu pe economie realizati:
2298 (venitul dvs) : 2298 (sal mediu pe ec.) = 1 punct
Punctajul realizat se imparte la nr de ani de stagiu complet, care la dvs este 29 ani si 8 luni si aveti:
1 pct : 29,66 ani = 0,00337 puncte
Punctajul realizat in aceasta luna se aduna cu punctajul din Decizia de pensie si se imparte la 29,66 ani.
Punctajul total obtinut se inmulteste cu valoarea punctului de pensie de 790,70 lei.
Scris de: la pensie la data: 11/12/2014 6:48am
Raspunsul domnului blueM este corect.
Puteti cere recalcularea pensiei daca lucrati dupa iesirea la pensie pentru limita de varsta indiferent de perioada lucrata sau sumele castigate.
Scris de: Puscas Maria la data: 11/12/2014 11:13am
la pensie :
Puteti cere recalcularea pensiei daca lucrati dupa iesirea la pensie pentru limita de varsta indiferent de perioada lucrata sau sumele castigate.

multumesc pentru raspuns
Scris de: nelu la data: 11/13/2014 1:30am
Puscas Maria :
la pensie :

multumesc pentru raspuns

Raspunsul domnului blueM este gresit.
punctajul pt. o luna fiind 1 se imparte prima data la 12 si rezulta punctajul anual apoi rezultatul se imparte la 29.66667 si acest rezultat final se adauga la punctajul din decizia de pensionare.
Concret daca punctajul pt. o luna este 1 se adauga la pensie 2,21 ron.

O zi buna,
nelu
Scris de: blueM la data: 11/13/2014 2:34am
nelu :
Puscas Maria :
la pensie :

multumesc pentru raspuns

Raspunsul domnului blueM este gresit.
punctajul pt. o luna fiind 1 se imparte prima data la 12 si rezulta punctajul anual apoi rezultatul se imparte la 29.66667 si acest rezultat final se adauga la punctajul din decizia de pensionare.
Concret daca punctajul pt. o luna este 1 se adauga la pensie 2,21 ron.

O zi buna,
nelu

Corect Dl Nelu, multumesc pt atentionare!
Scris de: Puscas Maria la data: 11/18/2014 6:46am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Sa vedem daca am inteles bine-multumesc celor care mi-au raspuns .
Daca punctajul realizat in 12 luni dupa pensionare ,sa presupunem ca este 12,DECI punctaj mediu anual 1(unu)pe care il adun la totalul punctajului din decizie ,rezultatul il impart la 29,66667 ,obtin noul punctaj mediu anul pe care apoi il inmultesc cu valoarea punctului de pensie ,respectiv 790,7 si obtin pensia recalculata.
Asa este corect?
Scris de: la pensie la data: 11/19/2014 5:10am
Aproape corect
Deci daca suma punctelor lunare realizate in un an lucrat dupa iesirea la pensie este 12 se imparte la 12 si realizati un plus de 1 punct anual.
Acest punct anual se cumuleaza la suma punctelor anuale realizate pana la iesirea la pensie, sa presupunem 30 si realizati o noua suma punctajelor anuale adica 31.
Noua suma a punctajelor anuale 31 se imparte la stagiul complet de cotizare al dv de 29,66667 ani si rezulta un punctaj mediu anual necorectat de 1,04494 puncte.
Daca ati iesit initial la pensie in anul 2014 ati primit un indice de corectie de 1,07 si il aplicati noului punctaj mediu si realizati 1,04494 X 1,07 = 1,11809 puncte pe care il inmultiti cu valoarea punctului de pensie din anul 2014 de 790,70 si aflati noua valoare a pensiei.
Credem ca este mai simplu sa va calculati numai majorarea pensiei asa cum va propunea domnul Nelu dar si el a facut eroarea ca nu atinut cont de indicele de corectie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1