Subiect "alte venituri care se iau in calculul pensiei" Deschis de INGUSTU POMPILIE la data: 11/14/2014 2:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
alte venituri care se iau in calculul pensiei
Scris de: INGUSTU POMPILIE la data: 11/14/2014 2:02am
Gen:M
Data nasterii:04.09.1952
1.Stagiul de cotizare:37 ani si 3luni
Alte date:absolvent facultate la zi cu durata de 5 ani
Intrebare:Perioada in care am absolvit facultatea,stagiul militar si faptul ca pe langa functia de baza am fost cadru didactic asociat timp de 10 ani la o facultate se iau in calculul pensiei?
2. In cazul in care intrerup activitatea prin disponibilizare colectiva conform OUG di iulie 2013 de ce drepturi beneficiez?
Re: alte venituri care se iau in calculul pensiei
Scris de: la pensie la data: 11/14/2014 6:35am
Raspunsul la punctual 1 l-am dat in raspunsul la mesajul dv anterior. Il repetam :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 04 septembrie 2017 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala diminuata. Diminuarea pensiei anticipate partiale depinde de data la care o cereti.
Perioada facultatii (si a stagiului militar) sunt asimilate stagiului de cotizare si sunt luate in calculul pensiei pentru limita de varsta, nu se iau in calculul pensiei anticipate partiale.
Perioada lucrata suplimentar fata de functia de baza este luata in calculul oricarei timp de pensie dar daca acea perioada a fost inainte de 01 aprilie 2001 este luata in calcul daca prezentati o adeverinta in care trebuie sa fie precizate sumele castigate ca profesor asociat.
Drepturile de care beneficiati daca sunteti disponibilizat conform OUG 36/2013 sunt precizate, in functie de diverse situatii, in aceasta ordonanta pe care o gasiti pe internet la adresa :
http://www.legex.ro/OUG-36-2013-126713.aspx
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1