Subiect "pensie anticipata" Deschis de tanta la data: 11/14/2014 3:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: tanta la data: 11/14/2014 3:56am
Gen:feminin
Data nasterii:28.10.1958
Stagiul de cotizare:angajata din 01.101976-trimis in somaj in 29.09.2004.; 11 luni somaj; ucenicie la locul de munca 3 ani(cate una luna curs/an si restul munca.
Alte date:
Intrebare:somajul se ia in calcul la vechimea in munca?
ucenicia la locul de munca de 3 ani constituie vechime?intrucat nu pot sa mai gasesc un loc de munca doresc sa ma pensionez.La ce data pot sa ma pensionez anticipat?sau la limita de varsta.
Re: pensie anticipata
Scris de: blueM la data: 11/14/2014 5:35am
tanta :
Data nasterii:28.10.1958
Stagiul de cotizare:angajata din 01.101976-trimis in somaj in 29.09.2004.; 11 luni somaj; ucenicie la locul de munca 3 ani(cate una luna curs/an si restul munca.
Alte date:
Intrebare:somajul se ia in calcul la vechimea in munca?
ucenicia la locul de munca de 3 ani constituie vechime?intrucat nu pot sa mai gasesc un loc de munca doresc sa ma pensionez.La ce data pot sa ma pensionez anticipat?sau la limita de varsta.

- Perioada de ucenicie pentru a fi considerata vechime in munca, trebuie sa luati o adeverinta de la intreprinderea unde ati lucrat si din care sa rezulte ca ati primit salariu si ca s-a cotizat la asigurarile sociale
- Daca ati luat bursa, aceasta s-a platit din fondul de scolarizare si nu constituie vechime in munca.
- Daca obtineti o astfel de adeverinta, puteti depune dosarul de pensionare anticipata (fara penalizare) la data de 28.01.2015.
Bafta!
Scris de: la pensie la data: 11/14/2014 7:04am
Situatia stagiului dv de cotizare este confuz in sensul ca nu ati precizat daca perioada de ucenicie este inainte sau dupa 01 octombrie 1976 si daca dupa perioada de somaj v-ati mai angajat.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 28 ianuarie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 56 ani si 3 luni adica dupa 28 ianuarie 2015 daca atunci aveti realizat stagiul complet de cotizare de 31 ani si 3 luni.
Perioada de somaj este asimilata cu stagiul de cotizare si se cumuleaza la acesta.
Perioada de ucenicie la locul de munca s-a facut in mod normal prin incheierea unui contract a fost consemnata in carnetul de munca, se asimileaza stagiului de cotizare si se cumuleaza la acesta. Daca nu a fost inscrisa in carnetul de munca cereti adeverinta asa cum va sfatuieste domnul blueM.
Scris de: savlovschi florentina la data: 11/11/2015 6:55am
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:36
Alte date:19 ani grupa a doua
Intrebare:cind ma pot pensiona?
Scris de: la pensie la data: 11/12/2015 1:06am
Pentru savlovschi Florentina
Regretam ca nu va putem da un raspuns exact deoarece varsta dv de pensionare depinde si de luna de nastere pe care nu ati mentionat-o.
Puteti sa va calculati singura aceste date utilizand programele de pe site astfel
Varsta standard de pensionare, fara reducerea varstei de pensionare, cu programul de la pagina
http://www.lapensie.com/virsta-pensionare-legea-unitara.php
Pentru stagiul de cotizare de 19 ani lucrat in grupa II de munca aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 4 ani
Aveti stagiul de cotizare necesar obtinerii pensiei anticipate, nediminuate, la o varsta cu 5 ani mai mica decat varsta standard de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1