Subiect "stagiu de cotizare" Deschis de marius la data: 11/18/2014 1:50am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
stagiu de cotizare
Scris de: marius la data: 11/18/2014 1:50am
Gen:
Data nasterii:7.05.1962
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:grupa speciala-sunt pensionar
Intrebare:Cum se procedeaza cu stagiul de cotizare pentru pensie in cazul contractelor de colaborare (contractele de mandat) ?
Eu am lucrat in asigurari 5 ani cu contract de mandat si nu mi-am platit nicio contributie la pensie, am platit numai impozitul pe venit.
Trebuie sa platesc vreodata si contributia la pensie pentru acei ani lucrati cu contract de mandat?
Re: stagiu de cotizare
Scris de: la pensie la data: 11/19/2014 3:00am
Dupa data de 01 aprilie 2001 sumele luate in calculul punctajului pensiei sunt cele pentru care s-a platit CAS. Daca nu ati avut incheiat contract de asigurare sociala cu Casa de pensii sumele castigate nu pot fi introduse in calculul pensiei, deci daca vreti sa le introduceti in calculul pensiei trebuie sa incheiati un asemenea contract.
Noi insa consideram ca incheierea unui asemenea contract de catre pensionarii cu pensie pentru limita de varsta nu este avantajoasa pentruca avantajul adus la pensie este mult mai mic decat daca depuneti acesti bani intr-un depozit bancar si pentru faptul ca suma depusa poate fi retrasa cum nu se intampla in cazul contractului de asigurare sociala.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1