Gen:M
Data nasterii: 29.08.1953
Stagiul de cotizare:42ani 8 luni si 12 zile
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Numele meu este Butnaru Mirela si va scriu in legatura cu pensia tatalui meu, Mosneagu Gheorghe.
El a depus dosarul de pensie la 1 iunie 2014 si i-a venit decizia la data de 6 august 2014: casa de pensie nu i-a recunoscut 2 adeverinte de grupa 2 iar decizia a fost urmatoarea: pentru contributii de 41 ani 5 luni, in loc de 1260 lei i s-au cuvenit doar 790 lei.
Si-a refecut ambele adeverinte iar la data de 1 septembrie a depus o cerere de recalculare: saptamana aceasta a primit noua decizie, insa una din averinte tot nu a fost luata in calcul: contributii de 42 ani 8 luni si 12 zile, pensie cuvenita 1302, i s-a aplicat un procentaj de diminuare de aproximativ 40% , iar pensia este de 803 lei.
Problema este ca cei de la casa de pensii nu ii recunosc o adeverinta cu urmatoarea mentiune: temeiul legal pt grupa 2 nu este mentionat corect si nu este mentionata corect nominalizarea pentru grupa de munca. Cei de Umaro (intreprinderea unde tatal meu a lucrat din iunie 1971-februarie 1976) adeveresc ca tatal meu este incadrat in grupa 2 conform Ordonantei 50/90 art 3 punct 34 alineat 3 din anexa 2.
Va rog frumos sa ma sfatuiti ce am putea face in continuare cu recunoasterea aceastei adeverinte: casa de pensii i-a respins-o de 2 ori, cei de la Umaro nu vor sa o refaca: daca trebuie ajuns pana la un proces, pe cine sa dea in judecata: casa de pensii sau intreprinderea care ii da o adeverinta care pe de o parte ii recunoste grupa, dar pe de alta parte,nu face referire la un alineat corect din lege?
Din cate stim, la vremea cand el a depus dosarul de pesnionare -1 iunie 2014, avea dreptul la pensie anticipata fara diminuari pentru o vechime de 43 ani; mi se pare aberat sa ai 40% penalizare pentru o lipsa de 3 luni si 20 zile.
Astept raspunsul dvs: orice informatie si orice sugestie ne puteti oferi sunt mai mult decat binevenite.
Multumesc frumos