Subiect "romanii care lucreaza in strainatate" Deschis de Mosneagu Rodica la data: 11/24/2014 4:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
romanii care lucreaza in strainatate
Scris de: Mosneagu Rodica la data: 11/24/2014 4:27am
Gen:F
Data nasterii:20.03.1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
1. Exista posibilitatea ca o decizie de pensie anticipata sa fie refuzata iar persoana sa contribuie timp pe 4 luni la CAS (fara a se mai reangaja), astfel incat sa ascumuleze cei 43 de ani de contributii? Casa de pensii nu recunoaste o vechime de 6 ani incadrata in grupa 2, si gaseam aceasta varianta mai simpla, decat o eventuala actiune in judecata. (mentionez ca a existat o prima decizie in august, s-a reevaluat dosarul, iar noua decizie a venit saptamana trecuta, tot nefavorabila).
2. Care este regimul celor care lucreaza in Italia si care platesc contributii lunare in tara respectiva? Exista un numar minim de ani, pentru ca vechimea respectiva sa fie adaugata la vechimea din tara?

Va multumesc
Re: romanii care lucreaza in strainatate
Scris de: la pensie la data: 11/25/2014 6:36am
1 Probabil va referiti la cazul unui barbat nascut dupa 01 ianuarie 1950, probabil domnul Mosneagu Gheorghe pe care l-am mai analizat la un mesaj anterior, caruia ii trebuie un stagiu de cotizare de 43 ani pentru a beneficia de pensie anticipata, nediminuata .
Conform art 105 alin (3) din legea 263/2010 decizia de pensionare poate fi anulata la cererea titularului in termen de 30 zile de la comunicare.
Insa trebuie sa cereti informatii la Casa de pensii inainte de a depune cererea de anulare daca prin anularea ultimei decizii de pensie se activeaza prima decizie de pensionare care era si mai dezavantajoasa.
2 Stagiul de cotizare realizat in tarile Uniunii Europene este recunoscut si se cumuleaza la stagiul de cotizare realizat in tara fara sa existe o limita minima a acestuia.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1