Subiect "Există bonus la punctajul final pentru o vechime de 45 ani?" Deschis de vlad Cojocaru la data: 11/24/2014 5:07pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Există bonus la punctajul final pentru o vechime de 45 ani?
Scris de: vlad Cojocaru la data: 11/24/2014 5:07pm
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:45
Alte date:
Intrebare:Există vreun bonus la punctajul final în cazul unei vechimi de 45 de ani?
Re: Există bonus la punctajul final pentru o vechime de 45 ani?
Scris de: blueM la data: 11/25/2014 4:12am
vlad Cojocaru :
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:45
Alte date:
Intrebare:Există vreun bonus la punctajul final în cazul unei vechimi de 45 de ani?

Din pacate nu mai exista o astfel de prevedere.
Acesta exista in fosta Lege a pensiilor - Legea 3/1977 (abrogata la 01.04.2001 de Legea 19/2000)
:Persoanele care aveau vechime totală în muncă mai mare decat cea prevazuta de lege (30ani barbatii) beneficiau, pentru fiecare an în plus din primii cinci ani, de un spor la pensie de 1% şi pentru fiecare in în plus peste cinci ani, de un spor de 0,5% din retribuţia tarifară folosită la calcularea pensiei".

La acea vreme, intrun caz similar ca al Dvs.pt 45 de ani ar fi fost:
5% - pentru primii 5 ani ce depaseau 30 de ani
5% - pentru urmatorii ani de la 36 la 45 ani(10 ani X 0,5%)
Scris de: la pensie la data: 11/25/2014 6:53am
Pentru un stagiu de cotizare de 45 ani conform prevederilor actualei legi a pensiilor beneficiati de urmatoarele avantaje la calculul punctajului pensiei.
1 Punctaj nediminuat la pensia anticipata in cazul in care aveti o varsta cu pana la 5 ani mai mica decat varsta standard de pensionare.
2 Realizarea unul punctaj mediu anual mai mare prin faptul ca punctajul mediu se calculeaza impartind suma punctajelor anuale realizate pe o perioada de 45 ani la stagiul complet de cotizare, care nu este mai mare de 35 ani.
Scris de: Popa Corin la data: 12/10/2014 10:08am
Gen:masculin
Data nasterii:03.10.1949
Stagiul de cotizare:44 ani 11 luni si 22 zile
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, la stagiul de cotizare de 44 ani 11 luni si 22 de zile, daca am adauga o angajare pe 9 zile pe salar minim, astfel sa devina stagiul de cotizare de 45 de ani , la total drepturi de 1045 s-ar adauga ceva la pensie? Multumum mult
Scris de: la pensie la data: 12/12/2014 6:22am
Pentru Popa Corin
Pentru completarea stagiului de cotizare cu 9 zile si realizarea stagiului de cotizare de 45 ani nu obtineti decat introducerea in calcul a sumei pentru care platiti CAS si nimic mai mult. Influenta acestei completari este foarte mica asupra pensiei (crestere cu cca 0,21 bani) care din cauza rotunjirii anterioare a valorii pensiei sa nu se simta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1