Subiect "Pensie invaliditate" Deschis de George Rogozea la data: 11/26/2014 4:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie invaliditate
Scris de: George Rogozea la data: 11/26/2014 4:28am
Gen:Masulin
Data nasterii:04.12.1958
Stagiul de cotizare:36,7 ani la 31.11.2014
Alte date:grupa a 2 a - 17 ani 8 luni 18 zile procent 100 %
Intrebare:
-In calculul pensiei de invaliditate se au in vedere si veniturile realizate din sporuri(vechime,toxicitate,etc)
-Dar veniturile realizate in acord global pentru care au fost platite obligatiile legale sunt utilizate
-Grupa a 2 a - procentul de 25%se adauga la calcul venitului pentru perioada lucrata in grupa
-Care este reducere fata de varsta standard de pensionare pentru cei 17,8 ani lucrati in grupa
Re: Pensie invaliditate
Scris de: Baciu la data: 11/26/2014 2:01pm
Gen:M
Data nasterii:01.03.1967
Total stagiu de cotizare realizat-MILITAR-23ani,11luni,27 zile; stagiu complet de cotizare-20ani-conf.O.U.G.1/2011;7 ani perioada de invaliditate;stagiu militar 1 an si4 luni.
Alte date:
Intrebare:care este varsta standard de pensionare si daca beneficiez de prev. art 55 din L.263/2010.
Scris de: la pensie la data: 11/27/2014 2:58am
Pentru George Rogozea
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 04 decembrie 2023, la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 17 ani si 8 luni lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 4 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 40 ani si 10 luni..
Pentru stagiul de 17 ani lucrat in gr II echivalata cu conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 6 luni adica in 04 iunie 2020.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 13,50 %, la varsta de 60 ani adica in 04 decembrie 2018 sau pensie anticipata, nediminuata, daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 2 ani si 2 luni si realizati stagiul de cotizare de 43 ani.
In calculul punctajului pensiei de invaliditate sunt introduse veniturile realizate din sporuri si majorarea cu 25 % a punctajelor lunare pe perioada lucrata in gr II de munca si eventualele stagii asimilate (stagiul militar).
Veniturile din acord global sunt luate in calcul numai dupa 01 aprilie 2001. Aceste venituri sunt luate in calcul si in perioada inainte de 01 aprilie 2001 daca obtinrti o hotarare judecatoreasca in urma unei actiuni in justitie facand referire la decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 19/2011
Mai multe informatii privind baza de calcul a punctajului pensiei gasiti pe pagina de pe site la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Scris de: la pensie la data: 11/27/2014 3:33am
Pentru Baciu
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 01 noiembrie 2025, la varsta standard de pensionare de 58 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 27 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare in specialitate de 18 ani si 8 luni daca atunci sunteti pensionat cu pensie militara sau aveti statut de cadru militar.
Beneficiati de reducerea varstei de pensionare conform art 55 din legea pensiilor 263/2010 daca aveti stagiu de cotizare lucrat in grupele de munca.
Scris de: BACIU la data: 11/27/2014 4:00am
Stagiul de cotizare:23ANI,11LUNI,27ZILE-DIN CARE-14 ani 7 luniACTIV, CA MILITAR SI 20 ANI STAGIU COMPLET DE COTIZARE;(CONF.OUG1/2001)-1 AN SI 4 LUNI ARMATA-7 ANI PERIOADA DE INVALIDITATE.
Alte date- VA ROG SA FITI MAI EXPLICIT, MAI DETALIAT, UN CALCUL CLAR CU REDUCERILE VARSTEI STANDARD DE PENSIONARE-SPECIFICATI PERIOADELE DE REDEUCERE, ALTE DATE DE INTERES PERSONAL. CU RESPECT ASTEPT RASPUNSUL DVS.
Scris de: BACIU la data: 11/27/2014 8:43am
Stagiul de cotizare:MILITAR-23 ANI 11 LUNI 27 ZILE-20 ANI STAGIU COMPLET DE COTIZARE;ARMATA1 AN SI 4 LUNI.
Alte date:O RECTIFICARE LA MESAJUL DEJA TRANSMIS-ESTE VORBA DE INVALIDITATE GR.II ACCENTUAT-PERIOADADE 7 ANI,CRED CA AM OMIS ACEST ASPECT.
Intrebare:VA ROG, UN CALCUL DETALIAT SI PERIOADELE ASIMILATE STBILIRII VARSTEI STANDARD DE PENSIONARE.CU RESPECT ASTEPT MESAJUL DVS.VA MULTUMESC!
Scris de: la pensie la data: 11/28/2014 2:32am
Pentru Baciu
Regretam ca nu putem sa fim mai clari daca dv nu sunteti clar.
Pentru un raspuns clar reveniti si precizati din ce se compune stagiul dv de cotizare pe care l-ati luat probabil de pe decizia de pensie de invaliditate precum si perioadele lucrate in grupele de munca. Faptul ca ati lucrat ca militar activ nu inseamna automat ca ati lucrat in grupele de munca
Exemplu :
- Stagiu lucrat in sectorul public … ani si …luni
- Stagiu ca militar activ 14 ani si 7 luni din care in grupa de munca … ..ani si …luni
- Stagiul asimilat pentru stagiul militar 1 an si 4 luni
- Stagiul asimilat pentru perioada de pensie de invaliditate … an si … luni
- Total stagiu de cotizare
La revenire deschideti un mesaj nou.
Scris de: Baciu la data: 11/29/2014 8:41am
Stagiul de cotizare23ani,11luni,27zile;
-militar-16ani,1-luna,22zile;
-cadru militar-14ani,9 luni,18zile;
-conditii speciale-14 ani,7luni,19zile;
-cond.normale-1-luna,29zile;
-militar in termen-1an,4luni;
-civil-cond.normale-10luni,5zile;
-spor aferent cond.munca-7 ani;
-stagiu complet de cotizare-20 ani;
-nr.total de puncte acordate ptr.stagiul potential(numai ptr.pensia de invaliditate)-060000;
-invaliditate gr.II accentuat din 2007;
Alte stagii asimilate nu sunt stipulate in documentatia existenta.
Alte date:
Intrebare:Stagiul complet si minim de cotizare sunt realizate?Daca beneficiez de reducerea varstei standard de pensionare, conf.carei legislatii.Va multumesc!
Scris de: Baciu la data: 11/29/2014 8:44am
Stagiul de cotizare23ani,11luni,27zile;
-militar-16ani,1-luna,22zile;
-cadru militar-14ani,9 luni,18zile;
-conditii speciale-14 ani,7luni,19zile;
-cond.normale-1-luna,29zile;
-militar in termen-1an,4luni;
-civil-cond.normale-10luni,5zile;
-spor aferent cond.munca-7 ani;
-stagiu complet de cotizare-20 ani;
-nr.total de puncte acordate ptr.stagiul potential(numai ptr.pensia de invaliditate)-060000;
-invaliditate gr.II accentuat din 2007;
Alte stagii asimilate nu sunt stipulate in documentatia existenta.
Alte date:
Intrebare:Stagiul complet si minim de cotizare sunt realizate?Daca beneficiez de reducerea varstei standard de pensionare, conf.carei legislatii.Va multumesc!
Scris de: la pensie la data: 12/02/2014 2:59am
Pentru Baciu
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 01 noiembrie 2025, la varsta standard de pensionare de 58 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 27 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare in specialitate de 18 ani si 8 luni daca atunci sunteti pensionat cu pensie militara sau aveti statut de cadru militar.
Pentru stagiul de cotizare de 14 ani si 7 luni lucrat in conditii speciale beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 7 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare
Pentru stagiul de 14 ani lucrat in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 7 ani (conform art 55 alin (1) litera b) din legea pensiilor 263/2010) si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 51 ani si 8 luni daca aveti realizat stagiul minim de cotizare in specialitate de 18 ani si 8 luni.
Asa cum ati sesizat si dv problema este realizarea stagiului minim de cotizare in specialitate. Daca luam in calcul perioadele definite in art 37 alin (2) din normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011 pentru stagiul minim de cotizare in specialitate dv aveti realizat stagiul de cotizare in specialitate.de 16 ani 1 luna si 17 sile si deci nu aveti realizat stagiul minim de cotizare in specialitate Noi credem ca este o eroare in legislatie pentruca in calculul stagiului (complet) de cotizare care conditioneaza acordarea reducerii varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca in sectorul public sunt luate in calcul si sporurile aferente stagiilor in grupele de munca (dv aveti 7 ani) si stagiile asimilate pentru perioada pensiei de invaliditate (dv aveti peste 7 ani).
Deci dupa parerea noastra trebuie sa intrebati la casa de pensii sectoriala de care apartineti cum este interpretata litera legii in cazul dv si daca va este nefavorabila interpretarea faceti o contestatie catre Comisia Centrala de Contestatii.
Scris de: BACIU la data: 12/07/2014 4:03am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:REVENIRE LA COMENTARIU DVS.
Intrebare:FOARTE CORECTE PRECIZARILE DVS.DAR ART.37/2 DIN H.G.257/2011 SI ART.49/1/A DIN L.263/2010,SUNT IN TOTALA CONTRADICTIE.TOTUSI PRIN EXPERIENTA DVS.VA ROG SA EXPLICATI UNDE SUNT ASIMILATE SPORUL IN GRUPA SPECIALA DE MUNCA(7 ANI)SI PERIOADA DE PESTE 7 ANI A PENSIEI DE INVALIDITATE PTR. A CONSTITUI VARSTA STANDARD DE PENSIONARE?VA APRECIEZ PTR. CEEA CE FACETI MAI ALES CA S-A SESIZAT O EROARE LEGISLATIVA IN SPETA DE FATA. CU RESPECT ASTEPT RASPUNSUL DVS.
Scris de: la pensie la data: 12/08/2014 9:25am
Analizand mai profund situatia prezentata de dv am constatat ca ne-am grabit in a caracteriza ca eroare contradictia aparenta intre prevederile art 37 alin (2) din normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 si ale art 49 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 deoarece aceasta este rezolvata pri prevederile art 50 alin (2) din normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010.
Aici se precizeaza clar ca in stagiul minim de cotizare in specialitate nu se ia in calcul stagiile de cotizare suplimentare acordate pentru stagiile in grupele de munca.
Nu intelegem intrebarea dv deoarece stagiile suplimentare acordate pentru perioadele lucrate in grupa de munca precum si stagiile asimilate pe perioaa pensiei de invaliditate nu se cumuleaza la varsta de pensionare pentru a realiza varsta standard de pensionare ci la stagiul de cotizare pentru a realiza stagiul complet de cotizare.
Stagiile suplimentare aferente stagiile in grupele de munca si stagiile asimilate enumerate la art 49 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 sunt cumulate la stagiile de cotizare efectiv lucrate si contribuie la realizarea stagiului complet de cotizare care este conditie de obtinere a pensiilor anticipata si anticipata partiala
Deasemeni stagiile suplimentare aferente stagiile in grupele de munca si stagiile asimilate enumerate la art 49 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 sunt cumulate la stagiile de cotizare efectiv lucrate si daca acesta suma este mai mica decat stagiul complet de cotizare se scade din acesta pentru a calcula stagiul potential pentru calculul pensiei de invaliditate.
Scris de: baciu la data: 01/08/2015 5:40am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:sporul aferent grupei speciale(militar)si perioada de invaliditate se asimileaza la stagiul minim respectiv stagiu complet de cotizare? (prev.art.39/2 din normele de aplicare a l.263/2010-??????)
Scris de: la pensie la data: 01/13/2015 8:21am
Pentru Baciu
Este complet gresita interpretarea dv a prevederilor art 39 alin (2) din normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011 si nu se justifica cu nimic numarul de semne de intrebare care au semnificatia unui repros pe care il faceti.
Aceasta prevedere se refera la asimilarea stagiilor de cotizare lucrate in grupele I si II inainte de 01 aprilie 2001 cu grupele de munca existente in legea pensiilor 263/2010, conditii deosebite sau conditii speciale in vederea acordarii reducerii varstei de pensionare si deci nu are nicio tangenta cu stagiile suplimentare aferente grupelor de munca.
Daca nu sunteti multumit de modul nostru de interpretare al prevederilor legislatiei pensiilor adresati-va altei persoane.
Scris de: baciu la data: 01/15/2015 4:37am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Imi cer scuze daca am deranjat,nu este un repros ci o greseala de redactare, apreciez cu mult respect ceea ce faceti ptr.publicul interesat.Si totusi as dori sa ma lamuriti cu un aspect care vizeaza sporul aferent grupei speciale de munca,daca acest spor se cumuleaza la stagiul minim de cotizare.Va multumesc
Scris de: la pensie la data: 01/16/2015 11:12am
Acceptam justificarea dv si va precizam ca nu ne deranjati daca insistati in interesul lamuririi unei situatii chiar daca ne semnalati greselile pe care le facem noi pentruca diferenta intre noi presupunem ca este numai un surplus de experienta si nimic mai mult.
Din experienta noastra in analizarea prevederilor legislatiei pensiei consideram ca spiritul acestei legislatii privind stagiile de cotizare sunt urmatoarele :
1 Stagiul minim de cotizare in specialitate defineste perioada calendaristica in care sunteti activ in sectorul militar.
In acest stagiu sunt incluse, conform art 37 alin (2) din Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011,.perioadele calendaristice in care sunteti activ in sectorul militar cum ar fi :
- cadru militar activ
- concentrat sau mobilizat ca reservist
- captivitate
- functionar public cu statut special (politist)
- militar angajat pe baza de contract
Precum si perioadele asimilate care au legatura cu sectorul militar :
- serviciu militar ca militar in termen si termen redus
- elev al unei scoli militare sau agent de politie.
- student al unei unitati de invatamant din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala (se excepteaza liceul militar).
2 Stagiul complet de cotizare la calculul acestuia se au in vedere :
- Vechimea in serviciu recunoscuta pentru stabilirea pensiilor in sectorul militar pana la intrarea in vigoare a legii 263/2010 definite pe larg in art 17 si 23 din legea pensiilor din domeniul militar 164/2001
Aici sunt incluse si sporurile de vechime acordate pentru stagiile in grupele de munca.
- Vechimea in munca sau in serviciu in celelalte sisteme de asigurari sociale. In cazul celor din sistemul militar stagiile realizate in sistemul public de pensii, inclusiv stagiile de cotizare asimilate (facultate, pensie de invaliditate).
Deci stagiul aferent stagiilor de cotizare in grupele de munca nu intra in stagiul minim de cotizare in specialitate si este luat in calcul la stagiul complet de cotizare sau la calculul stagiului necesar pentru calculul stagiului potential.
Scris de: Mhai Danciu Mirea la data: 12/16/2023 1:20pm
Născut pe 31 10 1959
Pensie invaliditate
Stagiu total 26ani 4luni 3zile
Stagiu normal 24ani 10luni 25 zile
Stagiu militar 1 an 4 luni 18 zile
Stagiu potențial 8ani 7 luni 18 zile
Nr total de puncte 43,11184
Scris de: la pensie la data: 12/18/2023 10:31am
Pentru domnul Danciu
Regretam ca nu va putem da un raspuns deoarece nu ati formulat intrebarea.
Reveniti si precizati care este intrebarea dv.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1