Subiect "sporuri cu caracter permanent" Deschis de marius la data: 11/26/2014 5:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
sporuri cu caracter permanent
Scris de: marius la data: 11/26/2014 5:06am
Gen:masculin
Data nasterii:7.05.1962
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:
Intrebare:De ce indemnizatia de parcurs,orele festive, orele cap sectie,spor conducere simplificat spor pericol, lucrate la calea ferata in perioada 1982-2001 nu sunt considerate sporuri cu caracter permanent? Din toate acestea s-au platit pentru pensie contributii,Legea 263 nu specifica ca astfel de sporuri nu sunt cu caracter permanent Este necesar un proces in instanta pentru a le introduce in calculul pensiei?
Re: sporuri cu caracter permanent
Scris de: la pensie la data: 11/27/2014 3:52am
Ne pare rau dar nu cunoastem caracterul acestor sporuri specifice sectorului in care ati lucrat.
Caracterul permanent este acela in care sporul este constant pe o anumita perioada de timp de cel putin cateva luni.
Daca nu sunteti multumit de interpretarea caracterului sporurilor dv de catre functionarii casei de pensii faceti Contestatie la Comisia Centrala de Contestatii si daca nici aceasta nu va da dreptate puteti deschide actiune in justitie.
Scris de: marius la data: 11/27/2014 10:35am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Revin cu cele prezentate in data de 26 11 2014 acele sporuri se regasesc lunar in salariul unui mecanic de locomotiva din anul 1990, prevazute in CCM,dar Legea 263 nu le-a nominalizat,dar nici nu le-a esclus
(cum sunt diurne, norme de hrana, etc)FAPT PENTRU CARE NU SUNT LUATE IN CALCUL
Scris de: la pensie la data: 11/28/2014 2:59am
Sporurile cu caracter permanent care intra in calculul punctajului pensiei precum si cele cu caracter nepermanent care nu intra in acest calcul nu sunt nominalizate in legea pensiilor 263/2010 ci sunt prevazute in legea 49/1992 si reluate in anexa 15 la Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011.
In aceasta anexa sporurile nominalizate de dv se precizeaza ca nu intra in calculul pensiei.
Scris de: marius la data: 11/30/2014 4:20am
Gen:masculin
Data nasterii:7.05.1962
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:
Intrebare:Da, este adevarat ca nu sunt nominalizate datorita particularitatilor pentru fiecare ramura a economiei,dar la punctul V din anexa 15 la ultimul aliniat aliniat...alte sporuri...., precum si la punctul IV din aceiasi anexa toate aceste sporuri din care s-au platit contributii ar trebui recunoscute la pensie.Probabil ca demonstrarea acestui lucru s-ar putea face prin complectare la legea 257/2011 sau prin instanta.
Scris de: la pensie la data: 12/02/2014 5:53am
Completarea legii nu este la indemana pesoanelor fizice, lor le ramane numai actionarea in justitie (la tribunal). Daca vreti sa o folositi puteti sa o faceti. Noi nu va putem da nicio asigurare ca veti castiga.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1