Subiect "mama a primit decizia de pensionare de varsta si suma calculata este mai mica ca cea de boala" Deschis de Cornelia la data: 11/27/2014 10:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
mama a primit decizia de pensionare de varsta si suma calculata este mai mica ca cea de boala
Scris de: Cornelia la data: 11/27/2014 10:11am
Gen:feminin
Data nasterii:17.03.1958
Stagiul de cotizare:30 de ani
Alte date:
Intrebare:Este posibil ca pensia de varsta sa fie mai mica ca cea de boala dupa 30 de ani de cotizare??????
Re: mama a primit decizia de pensionare de varsta si suma calculata este mai mica ca cea de boala
Scris de: la pensie la data: 11/28/2014 4:10am
Nu ati precizat daca pensia iesita din calcul a fost si introdusa in plata.
Teoretic, in anumite cazuri, pensia pentru limita de varsta poate iesi din calcul mai mica dar conform art 82 ali (2) din legea pensiilor 263/2010 la trecerea de la pensie de invaliditate la pensia pentru limita de varsta se alege varianta avantajoasa. Adica ramane in plata pensia mai mare
Situatia prezentata de dv este neclara.
Nu ati precizat daca mama dv a trecut de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta fara a avea o perioada de intrerupere.
Nu ati precizat daca mama dv a beneficiat de reducerea varstei standard de pensionare. Fara reducerea varstei de pensionare avea dreptul la pensie pentru limita de varsta in 17 martie 2019 Verificati daca nu este cazul de schimbarea gradului de invaliditate sau de trecerea la pensie anticipata partiala, diminuata
Nu ati precizat perioada cat a beneficiat de pensie de invaliditate si in ce data a iesit la pensie de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1