Subiect "ani facultate" Deschis de Adela Petcu la data: 12/02/2014 2:46pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
ani facultate
Scris de: Adela Petcu la data: 12/02/2014 2:46pm
Gen:feminin
Data nasterii:26.11.1956
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:facultate tehnica 3 ani
Intrebare::Doar foaia matricola poate dovedi facultatea la zi?
Nu o mai am. Am un act de repartitie. Acest act nu dovedeste facultatea la zi ? Repartitie se facea doar daca terminai fac. la zi.
Re: ani facultate
Scris de: blueM la data: 12/03/2014 2:27am
Adela Petcu :
Gen:feminin
Data nasterii:26.11.1956
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:facultate tehnica 3 ani
Intrebare::Doar foaia matricola poate dovedi facultatea la zi?
Nu o mai am. Am un act de repartitie. Acest act nu dovedeste facultatea la zi ? Repartitie se facea doar daca terminai fac. la zi.

ART. 131/Legea 263/2010 - Legea pensiilor
(1) În cazul persoanelor care au urmat cursurile de zi ale unor instituţii de învăţământ superior, dovada absolvirii cursurilor de zi şi a duratei normale a studiilor se face cu diploma însoţită de foaia matricolă sau adeverinţă (de la facultate) din care să rezulte forma de învăţământ, durata normală şi perioada studiilor.
(3) În situaţia persoanelor care pot dovedi, prin acte, imposibilitatea obţinerii documentelor care atestă forma de învăţământ şi durata studiilor, valorificarea perioadelor respective se face în baza declaraţiei pe propria răspundere.
Re: ani facultate
Scris de: la pensie la data: 12/03/2014 5:01am
Raspunsul domnului blueM este partial corect adica prevederea legala la care face referire nu este din legea pensiilor 263/2010 ci din Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011.
Noi va sfatuim sa incercati sa obtineti adeverinta de la institutia la care ati urmat cursurile universitare sau de la societatea care administreaza arhiva acestei institutii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1