Subiect "Calculul puncatajului lunar" Deschis de Alecu Daniel la data: 12/10/2014 3:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calculul puncatajului lunar
Scris de: Alecu Daniel la data: 12/10/2014 3:56am
Gen:
Data nasterii:19 iulie 1952
Stagiul de cotizare:(complet) 35 ani ; total stagiu de cotizare realizat 43ani,10,luni,12 zile
Alte date:
Intrebare:1) Suma contributiva luata in calculul punctajului lunar cuprinde = salariul net + sporul de vechime+ indemnizatia de conducere(dupa caz) ???
2)Indemnizatia de conducere este considerata spor inclus in salariu si nu spor adaugat,desi este evidentiata in carnetul de munca separat cu procent si suma?
Re: Calculul puncatajului lunar
Scris de: la pensie la data: 12/11/2014 10:58am
Este dificil sa facem o delimitare precisa intre cele doua situatii.
Indemnizatia de conducere a avut mai multe forme in functie sectorul de activitate si anume :
- Indemnizatie de conducere
- Acordarea unor gradatii suplimentare pentru personalul care a prestat activitati suplimentare pe langa functia de baza
- Spor de sef de echipa
In plus aceste indemnizatii au fost tratate in mod diferit in diverse perioade de timp adica la inceput au fost tratate ca sporuri suplimentare care s-au aplicat salariului tarifar iar mai tarziu acestea au fost incluse in salariu.
Daca in cartea de munca este evidentiata ca suma separata nu ca procent o considerati ca neinclusa in salariu si o cumulati salariului tarifar similar sumelor rezultate ca spor de vechime sau spor pentru conditiile de munca.
Daca aveti evidenta sumelor castigate puteti lua ca baza de calcul urmatoarele :
- Inainte de 01 aprilie 2001 sumele pentru care s-a platit contributie la pensia suplimentara
- Dupa 01 aprilie 2001 sumele pentru care s-a platit contributie la asigurari sociale (CAS).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1