Subiect "cuantum pensie" Deschis de maria la data: 12/12/2014 5:08am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cuantum pensie
Scris de: maria la data: 12/12/2014 5:08am
Gen:F
Data nasterii:16.09.1959
Stagiul de cotizare:28
Alte date:
Intrebare:la determinarea cuantumului unei pensii aplicat la programul dumneavoastra s-a luat in calcul si cresterea punctajului pentru activitati realizate in gr I si II sau art 170 (1) din lege??
Re: cuantum pensie
Scris de: la pensie la data: 12/15/2014 5:03am
Regretam ca trebuie sa recunoastem ca nu am facut toate modificarile aduse de noua lege a pensiilor la calculul pensiei insa va putem indica cum pot fi corectate datele iesite din calcul pentru un rezultat cat mai exact.
Mai intai trebuie sa va semnalam unele erori pe care le-am constatat la datele introduse de dv in program si anume .
- In pagina de intrare in program ati selectat “da” in caseta 25 ani in conditii speciale. Trebuie sa selectati “nu” deoarece actuala lege a pensiilor nu mai acorda reducerea stagiului complet de cotizare pentru aceasta categorie de pensionari.
- Anul universitar normal incepe la 01 octombrie si se inceie la 30 septembrie anul urmator sau la data angajarii in ultimul an. Dv ati selectat cu codul “F” in primul an incepand cu septembrie si in ultimul an ati completat ultima luna in decembrie. Va rugam sa cverificati si sa completati corect, eventual sa ne explicati daca aveti o situatie speciala.
Programul nu introduce automat majorarile punctajelor lunare pentru stagiile in grupele de munca insa putem sa va calculam noi punctajul total care vi se acorda, daca ne comunicati perioada in care a lucrat in grupa de munca si grupa de munca. Acest punctaj se introduce in caseta corespunzatoare din pagina de intrare.
- Deasemeni programul de calcul pensie nu aplica automat indicele de corectie acesta trebuie aplicat de dv dupa efectuarea corectiilor de mai sus in functie de anul de iesire la pensie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1