Subiect "calcularea varstei de pensionare" Deschis de Iana Domnica la data: 12/22/2014 6:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcularea varstei de pensionare
Scris de: Iana Domnica la data: 12/22/2014 6:21am
Gen:F
Data nasterii:22.04.1957
Stagiul de cotizare:35 de ani si 4 luni
Alte date:din care 9 ani si 3 luni gr. a-2-a
Intrebare:
Va rog frumos sa-mi spune-ti si mie cand pot iesi la pensie:
-la limita de varsta
-anticipat partial
in baza celor celor de mai jos:
-stagiu de cotizare = 33 de ani si 1 luna
-somaj = 1 an si 3 luni
-cresterea copilului = 1an
Toate acestea pana azi 22.12.2014
De asemenea va rog sa-mi spune-ti,in cazul pensionarii anticipate partial,ce penalizare mi se aplica si pe ce perioada?
Va multumesc si va urez un an nou cu sanatate si tot ce va doriti.
Re: calcularea varstei de pensionare
Scris de: la pensie la data: 12/23/2014 2:39am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare in grupa de munca, in data de 22 ianuarie 2018 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 9 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 9 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 9 ani si 3 luni lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 2 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada de somaj si realizati un stagiu de cotizare total de 36 ani si 6 luni.
Nu avem datele necesare pentru a va confirma ca perioada de crestere copil a fost asimilata cu stagiu de cotizare pentruca nu cunoastem in ce interval a fost. Perioada de crestere copil se ia in calculul pensiei numai daca a fost dupa 01 ianuarie 2006 insa noi credem ca nu va incadrati in aceasta categorie
Pentru stagiul de 9 ani lucrat in gr II echivalata cu conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 1 an si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 3 luni adica in 22 iulie 2016
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala diminuata. Aceasta diminuare depinde de data la care o cereti.Daca o cereti inainte de 22 ianuarie 2015 diminuarea pensiei anticipate partiale va fi de 14,25 % si se va aplica pana la 22 iulie 2016 cand se va elimina si veti trece la pensie pentru limita de varsta..
Va multumim pentru urari si va uram si noi asemenea.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1