Subiect "conditii deosebite de munca" Deschis de mitica la data: 01/02/2015 12:01pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
conditii deosebite de munca
Scris de: mitica la data: 01/02/2015 12:01pm
Dosarul pentru acordarea pensiei de invaliditate cuprinde:
-carnet de munca(original+copie) cu inscrisul:
a)la nr.21=IND.COMPLEX CF.S.A./incadrat in grupa a doua de munca conform ORD.50/1990 / 19.01.1989 / subinginer poz.33,anexa a doua,grupa a doua de munca program 8 ore pe zii/S.P.M.P.B Pitesti,Decizia 457/1991 ord. 50/1990.Semnatura si parafa persoanei care a facut inscrierea.
b)la nr.59=S.C.METABET CF S.A/incetat incadrarea in grupa a doua de munca conform ord.50/1990/01.04.2001/S.C METABET CF S.A,legea 19/2000/ Semnatura si parafa persoanei care a facut inscrierea.
-Adeverinta (original)=intocmita conform model anexa nr.14 care raspunde la toate cerintele:funtiile avute si perioadele intre 19.01.1989 si 01.04.2001(sing.,adj.sef secfie,sef sectie):actul intern de nominalizare 457/1991;faptul ca s-a lucrat in aceleasi conditii de muncva cu muncitorii la sectia prefabricate.Temeiul juridic al incadrarii in grupa a doua de munca il reprezinta ORD.50/1990,ANEXA 2,PCT.33(Fabricarea traverselor din beton precomprimat pentru calea ferata).
In decizia de pensionare la mentiunea MOTIVARE apare: "nu s-a luat in calcul grupa superioara de munca deoarece nu se incadreaza in actul normativ invocat de S.C METABET CF S.A"
Intrebare:Ce trebuie sa fac pentru a dovedii ca am lucrat in conditii deosebite de munca la cei de la casa de pensii ?
Re: conditii deosebite de munca
Scris de: la pensie la data: 01/04/2015 9:17am
Pentru a beneficia de stagiul in grupa de munca trebuie ca locul dv de munca sa fie nominalizat in tabelul locurilor de munca incadrate in grupa respectiva de munca, tabel ce a a fost aprobat de organele de conducere ale angajatorului si care a fost inclus in documentatia aprobata si depusa de angajator la Casa de pensii.
Din formularea din adeverinta prezentata de dv rezulta ca in documentatia intocmita de angajator figureaza locul de munca muncitor nu : sing.,adj.sef secfie,sef sectie si deci noi credem ca acesta a fost motivul nerecunoasterii stagiului in grupa de munca.
Pentru a dovedi ca aveti dreptul la stagiul in grupa de munca trebuie sa dovediti ca locurile dv de munca: sing.,adj.sef secfie,sef sectie sunt nominalizate in tabelul inaintat la Casa de pensii de catre angajator.
Caile de atac ale deciziei Casei de pensii de a nu lua in consideratie stagiul lucrat in grupa de munca sunt
- Contestatie la Comisia Centrala de Contestatii (se depune la registratura Casei de pensii)
- Deschiderea unei actiuni in justitie (la tribunal) daca raspunsul la contestatie este nefavorabil.
Scris de: mitica la data: 01/05/2015 9:24am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Scris de: mitica la data: 01/06/2015 7:37am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare: