Gen:M
Data nasterii:1954
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
In urma cu cateva zile am primit decizia de pensionare. Folosind programul dvs. am obtinut aceeasi valoare ca si cea din decizie, fapt pentru care va felicit si multumesc pentru ceea ce faceti pentru viitorii pensionari.
Am insa o singura nedumerire, cu privire la o adeverinta cu venituri care nu mi-a fost luata in calcul , si de aceea va rog sa-mi spuneti ce ati face dvs. daca ati fi in locul meu.
Aceasta adeverinta face referire la citez ,, salarii tarifare corespunzatoare orelor lucrate peste programul de 8 ore/zi si platite ca ore normale conf. HCM 1546/1952 art. 2, HCM 2759/1956 si Decret nr. 175/1973 art.2 pentru activitatea de constructii - montaj, coraspunzator timpului efectiv lucrat. Unitatea a virat CAS.â€
Din cuprinsul adeverinţei rezultă că adaosurile salariale nu sunt sporadice, ci au fost acordate an de an în toată perioada lucrată, respectiv 10.06.1985- 01.11.1990 rezultând din punctul meu de vedere , un caracter permanent al acestor venituri. In acea perioada aveam program de lucru de 10 – 12 ore pe zi pe santier – punct de lucru = constructii montaj Combinatul de apa grea ( Tr Severin)
Stiu doar ca aceste HCM-uri reglementau formele de retribuire obtinute in regim de lucru prelungit, prevazute de art. 2 din Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1.546/1952.
Va multumesc.