Subiect "conditii pensionare" Deschis de CA la data: 01/07/2015 1:05am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
conditii pensionare
Scris de: CA la data: 01/07/2015 1:05am
Gen:F
Data nasterii:13.12.1956
Stagiul de cotizare:15 ani
Alte date:Certificat de handicap accentuat, nerevizuibil, din 2007, nu are data dobandirii handicapului
Intrebare:Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie in doua situatii: limita de varsta normal, sau in conditii de handicap dobandit in copilarie. Se trece data dobandirii in certificat numai daca soliciti iesirea la pensie, am certificat medical din anul 1960.Nu stiu daca este diferenta intre aceste doua situatii.In prezent muncesc. Multumesc frumos.
Re: conditii pensionare
Scris de: la pensie la data: 01/08/2015 6:54am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru starea de handicap, in data de 13 iulie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 7 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Nu puteti beneficia de reducerea varstei de pensionare, cu pana la 10 ani, pentru starea de handicap deoarece pentru aceasta trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii :
- Sa posedati certificat de handicap dobandit la o data anterioara angajarii. Conditie pe care dupa cum spuneti dv este posibil sa o indepliniti.
- Sa aveti un stagiu de cotizare de minim 2 treimi din stagiul complet de cotizare (20 ani 4 luni si 20 zile) lucrat in conditia de handicap accentut. Conditie pe care nu o puteti indeplini.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1