Subiect "Pensie de invaliditate" Deschis de Dorin la data: 01/07/2015 10:50am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie de invaliditate
Scris de: Dorin la data: 01/07/2015 10:50am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:La pensia de gradul 2 invaliditate(871 Ron),va rog sa-mi spuneti cat se mai adauga ca si cuantum la pensie? Si a doua intrebare:Ce stagiu potential se acorda(cate luni pe an se adauga ca si vechime la stagiul complet de cotizare)? Va multumesc,cu aleasa consideratie,Dorin.
Re: Pensie de invaliditate
Scris de: la pensie la data: 01/08/2015 12:15pm
Regretam ca nu va putem raspunde la intrebarile dv deoarece
Nu intelegem la ce va referiti privind adaugarea la pensie. Daca sunteti pensionat cu o pensie de invaliditate de la 01 ianuarie 2015 valoarea punctului de pensie creste cu 5 % si veti primi in plus cca 44 lei.
Nu putem sa va precizam stagiul potential in cazul dv deoarece acesta se calculeaza ca diferenta intre stagiul complet de cotizare (care depinde de data nasterii) si stagiul de cotizare realizat de dv pana la data pensionarii iar noi nu cunoastem niciuna din aceste date.
Scris de: Dorin la data: 01/12/2015 4:58am
Gen:
Data nasterii:ianuarie 1970
Stagiul de cotizare:30 ani ,1 luna si 9 zile(cu grupa speciala).
Alte date:Pensie invaliditate gradul 3, incepand cu ianuarie 2012 (acum,ianuarie 2015, am pensie de 871 RON)
Intrebare:Incepand cu ianuarie 2015 sunt in gradul 2 invaliditate(militar).Doream sa va intreb,cam cat poate sa fie cresterea pensiei,tinand cont de diferenta dintre cele doua grade de invaliditate.
Si a doua intrebare:Ce stagiu potential mi se acorda,tinand cont ca am contribuit in doua sisteme,civil si militar,ultimul sistem fiind cel militar,avand cumulat ca stagiu total de cotizare realizat,cum v-am scris mai sus,30 de ani,1 luna si 9 zile.Mentionez ca in sistemul militar nu am cotizat decat 8 ani,6 luni si 5 zile.
Pensia de invaliditate gradul 2 se adauga ca vechime an/an prin stagiul potential acordat?(intreb,deoarece avand doar 30 de ani stagiu de cotizare realizat,pana la 35 de ani cat este stagiul total de cotizare,ar fi o diferenta de aproape 5 ani in care raman descoperit).Va multumesc pentru rabdare si sprijinul acordat,dorindu-va ca anul 2015 sa va aduca sanatate si realizari in tot ceea ce va propuneti!Cu deosebit respect,Dorin.
Scris de: la pensie la data: 01/13/2015 11:05am
Raspunzand strict la intrebarea dv noi consideram ca :
Avand pensie de invaliditate in sectorul militar in care stagiul dv complet de cotizare este de 30 ani, fata de acesta se calculeaza stagiul potential.
Datorita faptului ca impreuna cu stagiul aferent grupei de munca aveti un stagiu total de cotizare mai mare de 30 ani rezulta ca nu vi se va acorda stagiu potential si punctajul pensiei nu se modifica

Insa situatia dv este putin confuza si anormala dar nu insistam pe aceasta tema.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1