Subiect "contestatie pensie" Deschis de gina la data: 01/08/2015 5:16pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
contestatie pensie
Scris de: gina la data: 01/08/2015 5:16pm
Gen:f
Data nasterii:13/10/1960
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:
Intrebare:
buna ziua,
sunt pensionara de invaliditate din 18.01.2013.decizia de pensionare mi-a venit in aprilie 2013; imediat am facut contestatie, deoarece nu mi-a fost valorificata o adeverinta de grupa a II-a de 7 ani;de atunci si pana acum nu am primit nici un raspuns;am trimis mai multe e-mailuri,telefoane,audiente la diverse institutii (printre care si AVOCATUL POPORULUI); nimeni nu m-a putut ajuta cu nimic;ce credeti ca mai e de facut? poate au mai fost astfel de cazuri si imi dati un sfat;nu vreau sa exagerez,dar eu sunt pensionata medical, cu probleme cardiace, si nu vreau recunoasterea drepturilor mele post-mortem.
Re: contestatie pensie
Scris de: la pensie la data: 01/09/2015 5:54am
Pasul urmator celui al depunerii contestatiei la Comisia Centrala de Contestatii care nu a fost solutionata corect sau la care nu s-a raspuns este deschiderea unei actiuni in justitie (la tribunal) impotriva Casei de pensii.
Actiunea in justitie este scutita de taxe.
Scris de: gina la data: 03/11/2015 5:09am
Gen:f
Data nasterii:13.10.1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
buna ziua,am vazit pe site-ul CNPP-INTREBARI SI RASPUNSURI, ca sumele restante cuvenite in baza Deciziei C.C.nr.463/2014, se vor acorda in luna februarie 2015; deoarece nu am primit aceste sume cuvenite, am fost la Casa de pensii jud.Tulcea, pentru a ma informa; raspunsul a fost halucinant: nu-mi pot recalcula drepturile cuvenite, deoarece nu au dosarul meu de pensie, care e la Bucuresti, la Comisia Centrala de Contestatii; eu I-am intrebat: dar in sistemul informatic nu aveti datele dosarului meu?ba da, dar le trebuie dosarul, ca sa recalculeze;
eu nu I-am dat in judecata, in speranta ca se va rezolva aceasta problema; am facut multe sesizari(CJPTL,CNPP,AVOCATUL POPORULUI,CCContestatii,PRESEDENTIE), si toti au raspuns ca se va rezolva;
acum, sunt privata si de alte drepturi;bine ca nu mi-au sistat si pensia, ca nu au dosarul.
care e parerea dvs.? au procedat corect? mai pot face ceva ?
multumesc pentru ajutorul dvs.
Scris de: la pensie la data: 03/13/2015 8:11am
Din pacate aici este vorba de birocratie si nu cunoastem nicio masura eficienta impotriva acestei boli de sistem.
Asa cum v-au sfatuit ceilalti nu aveti decat de asteptat.
Avem totusi un sfat si rugamintea sa-l intelegeti corect si anume acela ca sa nu contribuiti si dv la amplificarea birocratieiei prin mai multe comtestatii concomitente. Contestatiile trebuie facute succesiv dupa ce primiti raspuns la contestatia anterioara sau daca raspunsul intarzie foarte mult.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1