Subiect "pensii" Deschis de felicia la data: 01/10/2015 7:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensii
Scris de: felicia la data: 01/10/2015 7:59am
2015Gen:f
Data nasterii:11-12-1958
Stagiul de cotizare:36,6 ani
Alte date: cucos felicia din timisoara as dori sa va intreb noi am primit 2 ai de ordonanta 8-2003 la tigarete timisoara ,va intreb daca intra la pensie cei 2 ani de ordonanta? si va mai intreb daca meseria de strungar intra la grupa a 2 a,am lucrat 15 ani in meserie de strungar la elba timisoara ,si am mai lucrat 1 ani la tigarete timisoara si am primit adeverinta numai pe 8 ani adica am lucrat din 1993-2003,si am primit adeverinta numai din 1993=2001,nu stiu de ce.cat voiavea pensie si cat imi va taia din pensie anticipat? eu va multumesc si va rog sa-mi da-ti un raspuns!.Felicia., la multi ani!
Intrebare:
Re: pensii
Scris de: la pensia la data: 01/12/2015 11:22am
Datele sunt neclare.
La disponibilizarea colectiva prin ordonanta 8/2003 ati primit o anumita perioada indemnizatie de somaj si alta perioada venit de completare. Daca nu v-ati angajat in perioada cat ati primit aceste drepturi acestea se asimileaza cu stagiul de cotizare
Nu meseria de strungar se incadreaza in grupa II de munca ci locul de munca poate fi incadrat in gr II de munca in functie de celelalte conditii de munca si daca angajatorul a facut demersurile necesare.
Dupa data de 01 aprilie 2001 s-au reconsiderat locurile de munca incadrate in grupele de munca si in cazul dv probabil locul de munca nu s-a mai incadrat in grupa de munca dupa aceasta perioada.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare in grupa de munca, in data de 11 martie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Daca aveti adeverinta pentru 8 ani in gr II de munca pentru stagiul de cotizare de 8 ani lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 2 ani, care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul asimilat pentru somaj si venit de completare..
Pentru stagiul de 8 ani lucrat in gr II echivalata cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 1 an si 6 luni si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta.la varsta de 59 ani si 9 luni adica in data de 11 septembrie 2018..
Puteti beneficia de pensie anticipata sau anticipata partiala, dupa varsta de 56 ani si 3 luni adica dupa 11 martie 2015.
Daca la aceasta data stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat si stagiul de cotizare aferent pentru stagiul de cotizare in grupa de munca este mai mic decat 39 ani si 3 luni beneficiati de pensie anticipata partiala diminuata cu 31,50 % iar daca acest stagiu este de 39 ani si 3 luni sau mai mare beneficiati de pensie anticipata, nediminuata.
Nu putem aprecia valoarea pensiei pentruca aceasta depinde de salariile castigate pe toata perioada lucrata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1