Subiect "calcul pensie invaliditate" Deschis de toader aurel la data: 02/03/2015 4:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie invaliditate
Scris de: toader aurel la data: 02/03/2015 4:32am
Gen:M
Data nasterii:28.02.1957
Stagiul de cotizare:26ani
Alte date:
Intrebare:Va rog din suflet sa ma ajutati sa calculez ce pensie de boala as lua daca as iesi cu data de 01.03.2015 in pensie de boala.Am facut un calcul de pensie estimativa la cei 26 de ani lucrati,nu stiu daca este corect si daca la pensia de boala se ia in calcul si facultatea si armata.
Din 78 in 83 am facut facultatea si din sep 77 pana in iunie78 armata.VA multumesc din suflet.
Re: calcul pensie invaliditate
Scris de: la pensie la data: 02/04/2015 7:17am
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii de facut pentru un calcul corect al pensiei de invaliditate :
1 Stagiile de cotizare assimilate pentru rioada stagiului military si a studiilor universitare se iau in calculul pensiei de invaliditate.
Deci selectati codul “S” pe perioada stagiului military si codul “F” pe perioada studiilor universitare.
2 Nu avem toate datele privind perioadele lucrate de dv inainte de facultate dar daca au fost lucrate cu contract de munca atunci aceste se au in vedere pentru calculul sporului de vechime si in acest caz acest spor trebuie sa fie :
Intre noiembrie 1985 si octombrie 1987 3 %
Intre noiembrie 1987 si septembrie 1991 6 %;
3 Nu ati precizat ce grad de invaliditate va avea pensia dv pentru a introduce in calcul un eventual stagiu potential de 1 an si 2 luni
Pentru un eventual stagiu potential de 14 luni acordat prin decizia de pensionare se acorda urmatoarele punctaje suplimentare :
- pentru gradul I de invaliditate 0,875 puncte
- pentru gradul II de invaliditate 0,64167 puncte
- pentru gradul III de invaliditate 0,40833 puncte pentru acest grad de invaliditate punctajul se acorda numai daca invaliditatea se datoreaza unui accident de munca sau unei boli profesionale
Aceste punctaje se introduce in pagina de intrare in caseta “punctaj asigurari sociale”
4 Punctajul mediu annual sau valoarea pensiei iesita din calcul se corecteaza inmultindu-l cu 1,07
Scris de: toader aurel la data: 02/06/2015 8:35am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va mai cer odata ajutorul pt ca am facut urmatoarele modificari:
1-am trecut armata si facultatea
2-am corectat sporul de vechime si am luat in calcul si cele 7 luni lucrate inainte de facultate.
3-am descoperit ca intre 27.10.1984 si 10.10.1991 am grupa II de munca.Ce presupune asta?
4Nu am inteles de ce iau in calcul un stagiu potential de 14 luni pentru ca stagiu standard este de 420 luni si eu am 392 luni deci lipsesc 28 luni,apoi pensia va fi de gr.III de boala obisnuita asa ca nu mai stiu ce calcul sa mai fac.
Va multumesc inca odata pentru intelegere.
Scris de: la pensie la data: 02/09/2015 4:00am
Am verificat datele si modificarile introduse in programul de calcul si am observat multe erori.
1.Perioada facultatii este introdusa gresit. Anul universitar dureaza de la 01 octombrie pana la 31 septembrie a anului urmator (inclusive vacanta) cu exceptia ultimului an daca se face angajarea inainte de 01 octombrie.
Deci corect in septembrie 1978 codul este “-” iar in august si septembrie 1983 codul este “F”.
2 Sporul de vechime este deasemeni gresit. Inainte de facultate ati lucrat 10 luni nu 7 luni, nu ati introdus nici sporul calculat de noi nici nu l-ati calculat corect asa cum va explicam noi pe site.
Sporul de vechime corect pentru datele introduse acum este :
Intre decembrie 1985 si noiembrie 1987 3 %
Intre decembrie 1987 si septembrie 1991 6 %;
3 Pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa II de munca beneficiati de un punctaj suplimentar de 1,76379 puncte care trebuie sa-l introduceti in pagina de intrare in caseta “Punctaj suplimentar grupa de munca” in locul punctajului introdus care este calculat gresit
4 Fiind vorba de pensie de invaliditate de gr III si care este datorata unei boli obisnuite nu mai discutam de stagiul potential pentruca nu beneficiati de acesta.
5 Punctajul mediu anual sau valoarea pensiei iesite din calcul se corecteaza inmultindu-le cu coeficientul de corectie de 1,07
Scris de: toader aurel la data: 02/11/2015 4:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Imi cer scuze daca inteleg mai greu,am corectat sper sa fie bine si as mai avea o intrebare:am lucrat pana in luna feb 2015 inclusiv dupa care am mai multe luni concediu medical.Sumele pe care le iau pe concediu medical sau daca as fi in somaj intra in calculul pensiei de invaliditate in cazul meu ?
Imi cer scuze inca odata si va multumesc din suflet pentru intelegere si ajutor.
Cu stima Toader Aurel
Scris de: la pensie la data: 02/12/2015 3:35am
Perioada de somaj se asimileaza stagiului de cotizare si se ia in calculul pensiei.
Perioada de incapacitate temporara de munca se asimileaza stagiului de cotizare si se ia in calculul pensiei numai daca se datoreaza unui accident de munca sau unei boli profesionale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1