Subiect "Pensie" Deschis de Maria la data: 02/12/2015 1:00am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie
Scris de: Maria la data: 02/12/2015 1:00am
Gen:F
Data nasterii:1955
Stagiul de cotizare:13 ani si 8 luni
Alte date:
Intrebare: Am 60 ani, am cotizat 13 ani + 8 luni.
Am dreeptul la pensie ? La ce fel de pensie ? de limita de virstra ? partiala ? sau la nici un fel de pensie pt ca nu am cotizat 15 ani ?
VA multumesc
Re: Pensie
Scris de: la pensie la data: 02/12/2015 3:28am
Daca aveti 60 ani impliniti si sunteti nascuta in anul 1955 aveti varsta standard de pensionare de 60 ani stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In conditiile dv nu puteti beneficia de niciun fel de pensie deoarece :
- Pentru pensie anticipata partiala trebuie sa aveti varsta intre 55 si 60 ani si stagiul de cotizare de 30 ani.
- Pentru pensie pentru limita de varsta trebuie sa aveti varsta standard de pensionare de 60 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru a putea beneficia de pensie pentru limita de varsta puteti sa va completati stagiul de cotizare prin incheierea unui contract de asigurare sociala cu Casa de pensii. Din pacate in cadrul acestui contract trebuie sa platiti o contributie lunara dar noi va recomandam sa incercati sa faceti acest efort pentruca dupa aceasta veti primi o pensie minima care acum este de 350 lei si astfel va recuperati banii dati pe contract in cca 1 an de la pensionare.
Re: Pensie
Scris de: blueM la data: 02/12/2015 4:29am
la pensie :
Daca aveti 60 ani impliniti si sunteti nascuta in anul 1955 aveti varsta standard de pensionare de 60 ani stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In conditiile dv nu puteti beneficia de niciun fel de pensie deoarece :
- Pentru pensie anticipata partiala trebuie sa aveti varsta intre 55 si 60 ani si stagiul de cotizare de 30 ani.
- Pentru pensie pentru limita de varsta trebuie sa aveti varsta standard de pensionare de 60 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru a putea beneficia de pensie pentru limita de varsta puteti sa va completati stagiul de cotizare prin incheierea unui contract de asigurare sociala cu Casa de pensii. Din pacate in cadrul acestui contract trebuie sa platiti o contributie lunara dar noi va recomandam sa incercati sa faceti acest efort pentruca dupa aceasta veti primi o pensie minima care acum este de 350 lei si astfel va recuperati banii dati pe contract in cca 1 an de la pensionare.

Conf art 45 din legea 186/2014:\
"În anul 2015, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, este de 400 lei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1