Subiect "Adeverinta venituri pentru dosar pensionare" Deschis de Loredana la data: 02/17/2015 4:50am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Adeverinta venituri pentru dosar pensionare
Scris de: Loredana la data: 02/17/2015 4:50am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:In cartea de munca sunt operate modificari de natura salariala in baza unor HG-uri cu data de 1 ianuarie 1990, de exemplu insa in statele de plata nu s-au acordat aceste drepturi cu data la care a fost operata modificarea in carnetul de munca, si se regasesc in luna martie spre exemplu, diferente salariale calculate pentru cele 2 luni anterioare pentru care nu s-au aplicat prevederile din HG.Angajatorul a eliberat o adeverinta cu veniturile incasate lunar insa pentru lunile in care a fost operata in cartea de munca modificarea de salar si care nu s-a regasit in statul de plata, au fost facute recalculari salariale si s-au acordat niste drepturi pe diferente salariale. In cartea de munca a fost completat salariul brut si salariul de incadrare incasate efectiv pe statul de plata. Problema mea este legata de faptul ca cei de la casa de pensii mi-au spus ca nu iau in considerare aceste venituri ce provin din diferente salariale si implicit nu-mi recunosc aplicarea acelor HG pentru acele perioade. Ce pot face astfel incat sa fie recunoscuta aplicarea acelor HG-uri si in acelasi timp sa fie luate in calcul la pensie si acele diferente salariale care reprezinta de fapt niste diferente intre salariul primit si salariul ce ar fi trebuit sa-l primesc in urma aplicarii HG?
Re: Adeverinta venituri pentru dosar pensionare
Scris de: la pensie la data: 02/18/2015 8:07am
Corect era ca angajatorul sa faca rectificarile si in carnetul de munca si sa fie explicat motivul rectificarii in pagina rezervata certificarii rectificarilor facute in carnetul de munca.
Daca ati primit aceste drepturi si vi s-a eliberat adeverinta pentru ele, in care sunt date explicatiile necesare, iar Casa de pensii nu le ia in calcul faceti o contestatie catre Comisia Centrala de Contestatii.
Contestatia se depune la registratura Casei de pensii teritoriale de care apartineti.
Daca nici comisia de contestatii nu va rezolva favorabil contestatia aveti dreptul sa deschideti o actiune in justitie (la tribunal). Actiunea in justitie este scutita de taxe.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1