Subiect "Ani de pensie" Deschis de FLORINA la data: 02/22/2015 6:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Ani de pensie
Scris de: FLORINA la data: 02/22/2015 6:29am
Gen:M
Data nasterii:29.05.1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Daca lucrezi in strainatate cu contract de munca , se adauga anii pe care i-ai lucrat la anii de vechime? Eu doresc sa lucrez in strainatate pe vas. La 3 luni lucrate se adauga 6 luni vechime? Multumesc frumos
Re: Ani de pensie
Scris de: la pensie la data: 02/23/2015 4:37am
Este neclara intrebarea dv.
Raspunsul depinde de tara in care se afla angajatorul
Daca angajatorul este din Romania se aplica legislatia din Romania, adica se ia in calcul stagiul de cotizare lucrat si se acorda un stagiu in plus numai daca locul de munca se incadreaza in grupele de munca.
Daca angajatorul este din alta tara se ia in calcul perioada lucrata numai daca tara in care se afla angajatorul are incheiate acorduri bilaterale cu Romania in domeniul asigurarilor sociale. In cazul in care are acest acord se ia in calcul numai vechimea pentru deschiderea dreptului la pensie in Romania nu si la calculul valorii pensiei. Pentru perioada lucrata in strainatate veti primi o alta pensie calculata conform legislatiei din tara in care se afla angajatorul
Scris de: FLORINA la data: 02/23/2015 1:44pm
Gen:M
Data nasterii:29.05.1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Care sunt tarile din Europa care au incheiate acorduri bilaterate de plata a asigurarilor sociale in cazul in care vrei sa te duci sa lucrezi in strainatate ?
Scris de: la pensie la data: 02/24/2015 2:09am
Romania are incheiate acorduri bilaterale in domeniul asigurarilor sociale cu :
- Toate tarile din Uniunea Europeana
- Macedonia, Republica Moldova, Turcia, Israel, Canada, Coreea (de sud)
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1