Subiect "Calcul estimativ" Deschis de Elena la data: 02/22/2015 2:31pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul estimativ
Scris de: Elena la data: 02/22/2015 2:31pm
Gen:f
Data nasterii:-05-1959
Stagiul de cotizare:420luni
Alte date:20ani,15zile,gr.a-2-a
Intrebare:Buna seara.Am introdus in programul dvs.datele pt.un calcul estimativ al pensiei anticipate-nediminuate,dar nu sunt sigura de corectitudinea sporurilor in procente,fixe. Cu multumiri anticipate pt.sfaturi,Elena
Re: Calcul estimativ
Scris de: la pensie la data: 02/24/2015 7:45am
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii:
1 In pagina de intrare ati selectat gresit “da” in caseta 25 ani in conditii speciale, selectati “nu”
2 In pagina de intrare ati introdus un anumit punctaj in caseta “Punctaj suplimentar pentru stagiul in grupele de munca”. Acest punctaj vi-l calculam noi dupa ce faceti modificarile indicate de noi si reveniti indicandu-ne perioada lucrata in gr II de munca sub forma “de la zi/luna/an la zi/luna/an”
3 Sporurile sunt introduse aparent bine. Spunem apparent deoarece nu avem elementele necesare analizei. Pentru sporurile introduse inainte de 01 aprilie 2001 trebuie sa prezentati adeverinta cu exceptia sporului de vechime inainte de 01 aprilie 1992 care a fost determinat si introdus corect.
4 Un semn de intrebare este faptul ca ati introdus sporuri in % si in suma fixa si dupa anul 1993 ba chiar si dupa aprilie 2001 cand sporurile trebuiau incluse in salariu. Mai verificati daca aceste sporuri nu sunt introduse in salariul introdus in coloana salarii tarifare.
5 Dupa calculul punctajului suplimentar pentru stagiul in grupa de munca va vom indica si alte corectii care trebuie facute pentru o estimare corecta a pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1