Subiect "Comisia de Expertiza Medico-Militara" Deschis de Adrian la data: 02/24/2015 4:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Comisia de Expertiza Medico-Militara
Scris de: Adrian la data: 02/24/2015 4:27am
Gen:Barbat
Data nasterii:11.02.1978
Stagiul de cotizare:11 ani si 9 luni
- am fost pensionat pe caz de boala gr II - psihiatrie in anul 2012 la varsta de 34 de ani ;
- anul trecut am fost trecut la gr III cu revizuire la 2 ani;
- la varsta pensionarii am avut o vechime in munca de 11 ani si 9 luni,lucrati integral in sistemul militar in cadrul unei unitati speciale.
Intrebare:as dori sa stiu pana la ce varsta sau cati ani va mai trebui sa merg la comisia de expertiza medico-militara?

Va multumesc anticipat.
Cu respect.
Re: Comisia de Expertiza Medico-Militara
Scris de: la pensie la data: 02/25/2015 4:00am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim de cotizare in specialitate de 20 ani.
Sunt scutiti de expertiza medicala periodica.:
- Cei care prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca.
- Cei care au varsta mi mica cu maxim 5 ani fata de varsta standard de pensionare (in cazul dv minim 55 ani) daca au indeplinit stagiul complet de cotizare
In varianta doua pentru realizarea stagiului de cotizare se ia in calcul stagiul lucrat (in cazul dv 11 ani si 9 luni), sporul de stagiu pentru grupele de munca (in cazul dv maxim 11 ani in cazul in care ati lucrat toata perioada in grupa “alte conditii”) si stagiul de cotizare asimilat pentru o eventuala scoala militara. Deci pana in prezent nu aveti indeplinit stagiul complet de cotizare si daca veti beneficia in continuare de pensie de invaliditate nu il veti realiza.
Scris de: Adrian la data: 02/25/2015 5:24am
".. si stagiul de cotizare asimilat pentru o eventuala scoala militara. Deci pana in prezent nu aveti indeplinit stagiul complet de cotizare si daca veti beneficia in continuare de pensie de invaliditate nu il veti realiza."

Am absolvit o scoala militara de subofiteri de un an si jumatate.Din raspunsul dvs sa inteleg ca voi merge la comisie pana voi implini varsta de 60 de ani deaorece pana la 55 de ani nu voi indeplini complet stagiul de cotizare?
Scris de: la pensie la data: 02/25/2015 6:06am
Asa am precizat in raspunsul anterior adica :
Daca pana la varsta de 60 ani veti beneficia de pensie de invaliditate nu veti beneficia de sutirea de prezentare la comisia de expertiza a capacitatii de munca dupa 55 ani pentruca nu realizati stagiul complet de cotizare de 30 ani care este conditie de acordare a acestui drept.
Scris de: Adrian la data: 02/25/2015 10:27am
Va multumesc frumos pentru lamuriri.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1