Subiect "recalculare pensie" Deschis de ana la data: 02/25/2015 10:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie
Scris de: ana la data: 02/25/2015 10:06am
Gen: F
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Sunt pensionar la limita de varsta. In ultimii 3 ani (eram deja pensionara) am primit drepturi salariale cistigate in instanta (pentru care angajatorul a depus D 112 - suma pentru care s-a platit CAS fiind de cca. 22000 lei. Am solicitat acum recalcularea pensiei si spre stupoarea mea pentru aceasta suma am primit la pensie 5 (cinci) lei impozabili. E posibil sa se fi strecurat undeva o eroare de calcul??
Re: recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 02/26/2015 4:54am
Nu cunoastem formularul depus de angajator dar daca in acesta nu sunt defalcate pe luni sumele pentru care s-a platit CAS ci a fost specificata suma totala pentru care s-a platit CAS atunci aceasta a fost inregistrata in luna in care s-a platit. In acest caz nu a fost luata in calcul toata suma ci aceasta a fost limitata la valorile prezentate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Daca este asa noi credem ca situatia se poate rezolva cerand de la angajator o adeverinta in care sa fie specificate diferentele pe lunile pentru care s-au calculat si dupa aceea sa depuneti o cerere in care sa cereti anularea acestei recalculari si o noua recalculare conform adeverintei eliberate de angajator pe care o depuneti anexata la cerere (nu uitati sa retineti o copia a adeverintei).
Scris de: ana la data: 02/27/2015 4:37am
Gen:F
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Multumesc pentru raspuns, dar nu ma incadrez in aceasta situatie. As vrea doar sa mai mentionez ca declaratiile 112 pentru aceste plati au fost depuse unele la judetul in care domiciliez eu si altele la Bucuresti (a fost o modificare a sediului angajatorului). Este posibil sa se fi luat in calcul doar cele depuse la judetul de domiciliu?
Multumesc anticipat.
Scris de: la pensie la data: 02/27/2015 6:57am
Arhiva Casei de pensii nu este organizata pe judete ci dupa codul numeric personal (CNP), deci nu conteaza judetul in care se afla angajatorul.
Pentru o analiza concreta asupra recalcularii cereti Casei de pensii sa va elibereze buletinul de calcul si va va da un tabel cu sumele luate in calcul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1