Subiect "pensie de CAP-agricultor" Deschis de aura la data: 02/28/2015 9:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie de CAP-agricultor
Scris de: aura la data: 02/28/2015 9:35am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:mama mea este pensionara de la CAP .De 3-4 ani nu i s-a mai marit pensia deloc si nici tichetele de calatorie nu lea mai primit .Oare ce s-a intamplat ,a ramas cu 350 pensia de cativa ani ,or fi confundat cei de la casa de pensie ,pensia de agricultor cu pensia sociala???
Re: pensie de CAP-agricultor
Scris de: la pensie la data: 03/02/2015 6:10am
In privinta pensiei nu credem ca este o confuzie ci presupunem chiar ca este vorba de o pensie sociala care completeaza pensia mamei dv pana la valoarea pensiei minime de 350 lei.
Pensia mamei dv se compune din doua componente
- O pensie de agricultor care a crescut cu 5 % dar a ramas mai mica de 350 lei
- O pensie sociala care completeaza pensia de agricultor pana la valoarea pensiei minime.
Ceeace nu pare a fi in regula este faptul ca pensia aramas tot 350 lei si in februarie 2015 (noi asa deducem din datele furnizate de dv).
Prin legea 186/2014 pensia minima a fost crescuta la 400 lei insa aceasta lege intrand in vigoare in cursul lunii februarie diferenta de 50 lei trebuia sa o primeasca separat prin posta in cursul lunii ianuarie sau cel mai tarziu la plata pensiei pe luna februarie 2015.
In privinta tichetelor de calatorie acestea s-au distribuit odata cu plata pensiei in luna decembrie 2014.
Deci daca situatia persista asa cum o prezentati dv mergeti la Casa teritoriala de pensii si intrebati care este cauza.
Scris de: aura la data: 03/02/2015 10:12am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
In trebare:MULTUMESC PENTRU RASPUNS -intre timp am fost la casa de pensie si mi-au dat acelasi raspuns ,am rezolvat si cu tichetele ,da intradevar pensia sociala completeaza pensia de CAP,in februarie a primito majorata cu 50 lei dar in ianuarie nu a primit nici un cupon separat ,a primit doar cuponul cu 350 lei cum primea de obicei .Totusi asa de mic e valoarea punctului de pensie ??? ea se-a facut normele la CAP LUNA DE LUNA ,A CONTRIBUIT LA STAT DE LA INFIINTAREA CAP-ului pana la desfiintarea lui si ,dupa aceea cu bani pana la implinirea varstei de pensionare sincera sa fiu nu pot sa cred ca a contribuit la stat 25 de ani si la final a primit o pensie mai mica decat ind.sociala .ARE UN PUNCT DE PENSIE 0,4O498!!!
Scris de: la pensie la data: 03/02/2015 10:18am
Regretam dar din datele prezentate de dv nu putem comenta calculul punctajului pensiei.
Scris de: aura la data: 03/04/2015 8:28am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:va rog frumos sa-mi spuneti ce date trebuie sa prezint ca sa puteti comenta si punctul de pensie ???
Scris de: blueM la data: 03/05/2015 7:07am
aura :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:va rog frumos sa-mi spuneti ce date trebuie sa prezint ca sa puteti comenta si punctul de pensie ???

Cand mama dvs si-a depus dosarul de pensie a depus o adeverinta cu normele planificate si realizate.
In baza normelor realizate si norme planificate, Casa de pensie stabileste timpul utuil la pensie ( Adica transforma vechimea CAP din NORME in vechime de STAT).
Art 163/Legea 263/2010 - Legea pensiilor:
(2) Pentru fiecare an util realizat în cadrul fostelor unităţi agricole cooperatiste, precum şi pentru fiecare an de contribuţie realizat de ţăranii cu gospodărie individuală din zonele necooperativizate, până la data intrării în vigoare a Legii nr. 80/1992*) privind pensiile şi alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, punctajul anual este 0,57255 puncte.
- Avand 0,40498 puncte in Decizia de pensie, rezulta ca cei 25 de ani de CAP nu sunt tot 25 de ani transformati in vechime de STAT (sunt 17 ani)
Scris de: la pensie la data: 03/05/2015 7:56am
Pentru Aura
Mai intai trebuie sa stim data iesirii la pensie (luna/an)
Daca mama dv a iesit la pensie inainte de aprilie 2001 in anul 2005 pensia mamei dv a fost recalculata si in urma recalcularii a primit un punctaj mediu anual. Daca aveti decizia de recalculare sau decizia de iesire la pensie dupa aprilie 2001 va rugam sa ne comunicati urmatoarele :
- Data nasterii (zi/luna/an).
- Numarul de ani utili acordati
- Punctajul total realizat
Scris de: aura la data: 03/05/2015 1:57pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va multumesc pentru raspuns si rabdare !! Am sa caut actele si deciziile si o sa revin !
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1