Subiect "Calcul punctaj pensie limita de varsta" Deschis de Ion Eleonora la data: 03/04/2015 3:15pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul punctaj pensie limita de varsta
Scris de: Ion Eleonora la data: 03/04/2015 3:15pm
Gen: feminin
Data nasterii:18 oct 1954
Stagiul de cotizare:37 ani
Alte date:pensioanta de boala grad 3 din februarie 2009 pana la 1 sept 2014 cand ar fi trebuit sa fiu trecuta la pensia de limita de varsta. Nu am primit nici o decizie si suma este aceiasi.Intrebare:Am sanse sa-mi fie marita suma tinand cont ca am 7 ani peste stagiul complet de cotizare si pentru cei 5 ani de pensie de boala?Poate ramane aceiasi suma ca pana acum? Trebuie sa fac cerere de trecere la pensia de limita de varsta?
Va multumesc !
Re: Calcul punctaj pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 03/05/2015 9:15am
Daca la iesirea la pensie pentru invaliditate ati avut stagiul complet de cotizare depasit nu ati primit stagiu de cotizare potential. In acest caz la trecerea la pensia pentru limita de varsta se introduce in calcul perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate asemanator unui salariat care a primit salariul egal cu pensia dv de invaliditate.
Deci pensia dv de invaliditate nu a fost transformata in pensie pentru limita de varsta pentruca daca se transforma ar fi crescut punctajul pensiei
Transformarea pensiei de invaliditate in pensie pentru limita de varsta se face din oficiu (fara cerere) dar credem ca perioada scursa este prea mare si este oportun sa faceti o cerere la Casa de pensii in care sa le semnalati cazul pentruca este posibil ca din cauze birocratice sa va fi uitat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1