Subiect "Pensie limita de varsta" Deschis de Teodor Mocanu la data: 03/05/2015 9:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie limita de varsta
Scris de: Teodor Mocanu la data: 03/05/2015 9:55am
Gen:masculin
Data nasterii:18 iunie 1951
Stagiul de cotizare:37 ani si 9 luni, din care 3 ani, 3 luni si 22 zile in grupa 1 de munca
Alte date:Pensionat de invaliditate grad 3 in 28 mai 2007 si in prezent
Intrebare:Pot beneficia de reducere de varsta pentru perioada lucrata in grupa 1 de munca?Cand pot trece la pensie la limita de varsta?
Multumiri si sanatate!
Re: Pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 03/06/2015 3:39am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 18 iunie 2016 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 3 ani si 3 luni in conditii speciale nu aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare deoarece acest stagiu este mai mic de 6 ani, stagiul minim pentru care se acorda reducerea varstei de pensionare.
In aceasta privinta este in dezbatere in parlament o modificare a legii care sa permita acordarea reducerii varstei de pensionare si pentru stagii mai mici. Deci urmariti in continuare modificarea legii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1