Subiect "pensie anticipata" Deschis de arisalex la data: 03/06/2015 8:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: arisalex la data: 03/06/2015 8:56am
Gen:
Data nasterii:02.03.1966
Stagiul de cotizare:30 ani si 8 luni
Alte date: conditii deosebite de la angajare din 09.08.1984
Intrebare: in conditile acordarii un ordonante in care se pastreaza 2 ani conditile de munca deosebite (din minerit) cand ma pot pensiona la cerere sau la ce varsta ma pot pensiona anticipat, mentionez ca vechimea in 2017 va fi de 32 ani si 8 luni cand ar expira cele 24 de salarii compensatori
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 03/08/2015 12:54pm
Nu ati precizat genul am luat in calcul feminin.
Nu cunoastem o reglementare in care sa se pastreze grupa de munca si pe perioada somajului si din aceasta cauza vom face calculele pentru un stagiu in grupa II de munca si conditii deosebite de 30 ani si 7 luni cat ati realizat pana in prezent.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 02 februarie 2029 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 11 luni, stagiul complet de cotizare de 34 ani si 7 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 30 ani si 7 luni lucrat in gr II (inainte de aprilie 2001) si conditii deosebite beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 7 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati stagiul total de cotizare de 38 ani si 1 luna
Pentru stagiul de 30 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite si conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 7 ani si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 55 ani si 11 luni adica in data de 02 februarie 2022
Nu puteti sa va pensionati anticipat inainte de aceasta varsta deoarece anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1