Subiect "pensie" Deschis de rat viorica la data: 03/12/2015 11:40am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie
Scris de: rat viorica la data: 03/12/2015 11:40am
Gen:f
Data nasterii:14.04.1955
Stagiul de cotizare:25 ani
Alte date:
Intrebare:va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarile mele .cind pot sa ies la pensie avind in vedere ca la data de 14 aprilie implinesc 60 de ani? va mai rog frumos sa imi spuneti daca pot opta pt pensia sotului meu decedat care era de 550 roni aceasta pensie se indexeaza ca celelalte ori ar fi mai bine sa optez pt pensia mea dupa cei 25 de ani lucrati ?
Re: pensie
Scris de: blueM la data: 03/13/2015 4:44am
rat viorica :
Gen:f
Data nasterii:14.04.1955
Stagiul de cotizare:25 ani
Alte date:
Intrebare:va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarile mele .cind pot sa ies la pensie avind in vedere ca la data de 14 aprilie implinesc 60 de ani? va mai rog frumos sa imi spuneti daca pot opta pt pensia sotului meu decedat care era de 550 roni aceasta pensie se indexeaza ca celelalte ori ar fi mai bine sa optez pt pensia mea dupa cei 25 de ani lucrati ?

- Puteti solicita pensie pentru limita de varsta la data de 14.05.2015.
- Puteti opta pentru cea mai avantajoasă pensie.
Pensie de urmas va fi 50% din 550 lei si se va acorda pensia sociala minim garantata de 400 lei
Re: pensie
Scris de: la pensie la data: 03/13/2015 11:21am
Raspunsul domnului blueM este corect
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 14 mai 2015 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La iesirea la pensie puteti opta intre propria pensie pentru limita de varsta si pensia de urmas in urma sotului decedat.
Comparatia intre propria pensie si cea de urmas o faceti la punctajului pensiei nu la valoarea pensiei iar pensia de urmas creste odata cu cresterea valorii punctului de pensie.
Daca sunteti singurul urmas pensia dv de urmas va avea un punctaj egal cu jumatatea punctajului pensiei sotului dv.
In prezent este in discutie o propunere ca sotiile sa poata cumula propria pensie cu cea de urmas dar nu stim cum si cand se va finalize aceasta propunere.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1