Subiect "pensie anticipata partial/perioada neasimilata" Deschis de Ban C. la data: 03/16/2015 7:15am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partial/perioada neasimilata
Scris de: Ban C. la data: 03/16/2015 7:15am
Gen:F
Data nasterii:20/03/1955
Stagiul de cotizare:7 septembrie 1979-10 decembrie 2014
Alte date:
Intrebare:Va rog sa ma ajutati in calcularea punctelor pentru perioada neasimilata: 1 oct 1974 - 6 septembrie 1979. Eu am calculat aprox 1.35 puncte. Va multumesc!
Re: pensie anticipata partial/perioada neasimilata
Scris de: la pensie la data: 03/17/2015 3:28am
Am observat ca ati utilizat un program de calcul pensie si pentru a obtine o valoare a pensiei apropiata de cea reala trebuie facute mici modificari si corectii dupa cum urmeaza :
1 Perioada 01 octombrie – 06 septembrie daca este perioada studiilor universitare este perioada asimilata care se ia in calculul pensiei pentru limita de varsta pe care vreti sa o calculati.
In program pe perioada studiilor universitare se alege codul “F” fara a mai introduce altceva si programul calculeaza punctajul pe aceasta perioada. Am observat ca ati introdus acest cod in perioada octombrie 1974 – decembrie 1978 si nu am inteles din ce cauza nu ati introdus codul “F” si in perioada ianuarie – august 1979. Daca veti introduce codul F si in aceasta perioada si veti face click pe “datele introduse” veti gasi punctajele anuale calculate si daca faceti suma punctajelor anuale pe perioada facultatii veti obtine un punctaj de 3,02832 puncte.
Pentru a fi luat in calcul acest punctaj nu mai faceti nimic pentruca este luat in calcul automat.
2. Nu ati introdus sporul de vechime asa cum explicam pe forum pe pagina de la adresa:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Am calculat noi acest spor pe care trebuie s-al introduceti in program si acesta este
Intre septembrie 1983 – august 1984 3 %
Intre septembrie 1984 – august 1989 6 %
Intre septembrie 1989 – martie 1992 9 %.
3 Punctajul iesit din calcul trebuie corectat inmultindu-l cu indicele de corectie de 1,07 acordat pentru anul 2015. Astfel obtineti punctajul pensiei corectat care apoi inmultit cu valoarea punctului de pensie de 830,20 obtineti valoarea pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1