Subiect "pensie militara" Deschis de surdu adrian la data: 03/28/2015 9:54am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie militara
Scris de: surdu adrian la data: 03/28/2015 9:54am
Gen:M
Data nasterii:31.03.1969
Stagiul de cotizare:descris mai jos
Alte date:Am lucrat 4 ani si 3 luni in civilie - grupa II , 1 an militar in termen , 1 an scoala de politie subofiteri , 21,5 ani in politie grupa I , unde lucrez si in prezent.
Intrebare:Cand ma pot pensiona la limita de virsta sau anticipat ?
Re: pensie militara
Scris de: la pensie la data: 03/30/2015 3:26am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 31 octombrie 2028 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare de 29 ani si 2 luni si stagiul minim de cotizare in specialitate de 19 ani si 7 luni daca atunci lucrati tot in sectorul militar sau asimilat.
Prin legea 380/2013 stagiile dv in grupa I a fost echivalate cu grupa “conditii speciale”
Stagiul in grupa II se asimileaza cu conditii deosebite
Pentru stagiile specificate de dv in grupele I, II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 11 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul de militar in termen si scoala militara si realizati un stagiu de cotizare de 39 ani si 2 luni.
Pentru stagiile de 21 ani conditii speciale si 4 ani in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 11 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 48 ani si 1 luna adica in 30 aprilie 2017.
Daca mai lucrati inca 7 luni in grupa conditii speciale reducerea varstei de pensionare creste la 12 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 47 ani si 7 luni, adica in data de 31 octombrie 2016
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1