Subiect "pensie" Deschis de tanase geany la data: 03/29/2015 9:41am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie
Scris de: tanase geany la data: 03/29/2015 9:41am
Gen:masculin
Data nasterii:25.09.1967
Stagiul de cotizare:24 ani in MAI
Alte date:sint politist in activitate si am 24 de ani in MAI, din care 23 de grupa 1.In civilie am mai lucrat 2 ani si am facut armata 1 an si jumatate.
Intrebare: 1.Cind pot iesi la pensie in aceste conditii?
2.In conditiile in care in urma unei hotariri judecatoresti ramase definitive mi se desface contractul de munca ,mai pot iesi la pensie si mai pot beneficia de aceasta pensie.
Re: pensie
Scris de: la pensie la data: 03/30/2015 7:34am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 25 iulie 2026 la varsta standard de pensionare de 58 ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare de 27 ani si 10 luni si stagiul minim de cotizare in specialitate de 18 ani si 10 luni daca atunci lucrati tot in sectorul militar sau asimilat.
Prin legea 380/2013 stagiile dv in grupa I a fost echivalate cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul specificat de dv in grupa I beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 11 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul de militar in termen si realizati un stagiu de cotizare de 37 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 23 ani conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 11 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie imediat pentru limita de varsta la varsta.
In cazul in care vi se desface contractul de munca si u va mai puteti angaja tot in sectorul militar mai puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta din sectorul public la varsta de 53 ani si 6 luni adica in 25 martie 2021..
Scris de: tanase geany la data: 03/30/2015 12:48pm
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 25 iulie 2026 la varsta standard de pensionare de 58 ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare de 27 ani si 10 luni si stagiul minim de cotizare in specialitate de 18 ani si 10 luni daca atunci lucrati tot in sectorul militar sau asimilat.
Prin legea 380/2013 stagiile dv in grupa I a fost echivalate cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul specificat de dv in grupa I beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 11 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul de militar in termen si realizati un stagiu de cotizare de 37 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 23 ani conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 11 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie imediat [b]pentru limita de varsta la varsta.
[care virsta?-sau este o greseala ]
In cazul in care vi se desface contractul de munca si u va mai puteti angaja tot in sectorul militar mai puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta din sectorul public la varsta de 53 ani si 6 luni adica in 25 martie 2021..
[am inteles ca pot iesi la pensie imediat ,dar intrebarea 2 se refera la urmatorul exemplu: sa zicem ca mi se poate desface contractul de munca in luna mai ,in luna iunie mai pot iesi la aceasta pensie ]
Scris de: la pensie la data: 03/31/2015 2:10am
V-am explicat in raspunsul anterior ca puteti depune oricand dosarul de pensie pentru limita de varsta daca sunteti cadru MAI activ
Daca vi se desface contractul de munca, nu mai sunteti cadru MAI activ si nu va puteti reangaja in sectorul militar, mai puteti depune dosarul de pensie pentru limita de varsta la varsta de 53 ani si 6 luni
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1