Subiect "DATA PENSIONARE" Deschis de IONICA la data: 03/31/2015 10:53am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
DATA PENSIONARE
Scris de: IONICA la data: 03/31/2015 10:53am
Gen:F
Data nasterii:MARTIE 1962
Stagiul de cotizare:29 ANI 6 LUNI
Alte date:5 ANI FACULTATE LA ZI
8 ANI 3 LUNI GR.II: OCT.85-DEC.93
5 ANI 3 LUNI GR.I : DEC.93-MART.2001( 2 ANI
INTRERUPERE CRESTERE COPIL )
7 LUNI COND.SPECIALE: APR.2001-OCT.2001
8 LUNI COND.DEOSEBITE 30% :OCT.2003-IUN.2004
5 ANI COND.SPECIALE: MART.2010-MART.2015 IN CONTIN
Intrebare:CARE ESTE DATA CAND POT IESI LA PENSIE LA LIMITA DE VARSTA. MULTUMESC PENTRU RASPUNS!
Re: DATA PENSIONARE
Scris de: la pensie la data: 04/01/2015 8:36am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in luna mai 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 7 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Prin legea 380/2013 stagiile dv in grupa I a fost echivalate cu grupa “conditii speciale”
Stagiul de cotizare in gr II a fost asimilat cu conditii deosebite.
Nu am luat in considerare stagiul de cotizare de 8 luni lucrat in conditii deosebite in proportie de 30 % deoarece nu cunoastem o asemenea situatie in legislatia dupa aprilie 2001
Pentru stagiul specificat de dv in grupa I, II si conditii speciale beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 7 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentyru perioada studiilor universitare si realizati un stagiu de cotizare de 41 ani si 6 luni.
Pentru stagiile de 10 ani conditii speciale si 8 ani in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 6ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta la varsta de 55 ani si 8 luni adica in noiembrie 2017.
Scris de: IONICA la data: 04/01/2015 11:08am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:In CM scrie asa:
A beneficiat de conditii deosebite in procent de 30% in baza HG 261/21.02.2001, avizul nr.56/05.02.2002, nr.37DCCM/13.06.2003 poz.8, de la 01.10.2003-30.06.2004 ( 8 luni, 29 zile).
Este ceva gresit in acest inscris sau nu ?
Se poate face ceva pentru a putea fi luata in calcul si aceasta perioada lucrata de mine - in sensul ca sa cer modificare in CM sau prin judecata - sau pur si simplu nu se va tine cont deloc de aceste procente si daca este asa, pentru ce au fost mentionate?
Multumesc inca odata pentru raspuns
Scris de: la pensie la data: 04/02/2015 11:18am
In art 10 din HG 261/2001 se prevede “Încadrarea tuturor categoriilor de salariaţi în locurile de muncă în condiţii deosebite se face numai în cazul în care activitatea lor se desfăşoară efectiv în aceste locuri de muncă potrivit programului normal de lucru”
Deci nu este prevazuta posibilitatea incadrarii in grupa conditii deosebite a salariatiilor care lucreaza mai putin de norma intreaga in locurile de munca incadrate in aceasta grupa.
Deci inscrisul pentru aceasta perioada este gresit
Daca vreti sa clarificati aceasta situatie trebuie sa va adresati angajatorului la care ati lucrat aceasta perioada.
Insa dupa opinia noastra varsta de pensionare nu se modifica daca vi se acorda intreaga perioada de 8 luni lucrata cu 100% deoarece in acest caz creste stagiul de cotizare lucrat in conditii deosebite de la 8 ani si 3 luni la 8 ani si 11 luni si aceasta nu modifica reducerea varstei de pensionare.
Avantajul pe care l-ati obtine in cazul recunoasterii acestui stagiu in conditii deosebite ar fi ca pe aceasta perioada punctajele lunare se majoreaza cu 25 %.
Scris de: IONICA la data: 04/02/2015 1:08pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Inca sunt in activitate, incadrata in conditii deosebite, deci inteleg ca modificarea procentului de 30% in 100% m-ar ajuta la reducerea varstei de pensionare.
Asadar, ma pot duce la fostul angajator sa solicit corectarea inscisului, dar poate sa o faca simplu sau este o procedura mai complicata dpdv legal?
Scris de: la pensie la data: 04/03/2015 1:44am
Datele sunt confuze in primul mesaj mentionati ca in martie 2015 si in continuare lucrati in conditii speciale iar in acest mesaj spuneti ca lucrati in continuare in conditii deosebite.
Daca in continuare lucrati in conditii deosebite inca 1 an si 1 luna impreuna cu cele 8 luni in discutie si cu stagiul de 8 ani si 3 luni lucrat in gr II (echivalata cu conditii deosebite) realizati un stagiu de cotizare in conditii deosebite de 10 ani. In acest caz reducerea varstei de pensionare creste cu 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta in mai 2017.
Deci daca locul dv de munca din perioada octombrie 2003 – iunie 2004 a fost incadrat in conditii deosebite mergeti la angajator si acesta va elibereaza o adeverinta cu corectia respectiva luandu-si responsabilitatea datelor trecute in adeverinta.
Daca reveniti deschideti alt mesaj.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1