Subiect "Trebuie platiti cei 224 RON?+Soft calcul pensie" Deschis de Lenuta V la data: 04/10/2015 3:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Trebuie platiti cei 224 RON?+Soft calcul pensie
Scris de: Lenuta V la data: 04/10/2015 3:02am
Gen:F
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua
1. Suntem intr-o dilema si nu stim cum sa procedam mai departe. Sotia mea are 35 ani vechime, nascuta in 1960 si din februarie anul acesta cand i s-a terminat somajul nu s-a mai angajat, negasind un loc de munca. La sugestia unora am platit pana acum din mana contributia la pensie de 224 RON. Parerea altora este ca nu mai este necesara aceasta plata pentru ca are vechimea mai mare decat cea solicitata pentru pensie anticipata partiala, adica 31 ani si 11 luni. Deoarece cei de la "Pensii" au foarte mult de lucru nu au timp pentru astfel de lamuriri. De aceea am scris pe acest forum in speranta ca voi afla un raspuns.
2. A doua problema este referitoare la calculul cu softul de pe acest site a pensiei. Cand se plateste din mana ce anume se trece in rubrica respectiva din tabel, ce suma sau ce anume litera. La fel si pentru perioada de somaj. Rog lamuriri.
Multumesc anticipat.
Re: Trebuie platiti cei 224 RON?+Soft calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 04/15/2015 3:06am
Fiind nascuta in decembrie 1960 conform Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 06 noiembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 11 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala diminuata cu 45 % la varsta de 56 ani si 11 luni adica in 06 noiembrie 2017.
Incheierea unui contract de asigurare sociala are urmatoarele avantaje :
- De a completa stagiul de cotizare pentru a deschiderea dreptului la una din pensii.
Dv aveti stagiul de cotizare penstru deschiderea dreptului la pensie: pentru limita de varsta, pentru pensie anticipata partiala (diminuata) si de invaliditate.
Pentru a beneficia de pensie anticipata (nediminuata) trebuie sa va completati stagiul de cotizare cu inca cca 5 ani si ati putea sa o obtineti in anul 2020, deci consideram ca nu este eficienta o asemenea varianta.
- De a completa suma care se ia in calculul pensiei. Acest avantaj este asa de mic in comparatie cu depunerea sumelor in un depozit bancar incat nici nu trebuie argumentat.
Analizand cele de mai sus puteti sa judecati singura ce trebuie sa faceti. Noi consideram ca nu este oportuna continuarea contractului de asigurare sociala.
Daca doriti sa faceti un calcul estimativ al pensiei dv folositi programul de calcul al pensiei de pe site-ul nostru.
Inainte de utilizarea programului cititi indrumarile date de noi pe site si cu multa atentie cele de la paginile de la adresele :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
http://www.lapensie.com/logare.php
In privinta intrebarilor punctuale va indicam ca in cazul platii unei contributii prin contract de asigurare sociala selectati codul “L” si in coloana salarii tarifare introduceti suma lunara asigurata (nu suma platita) si similar in cazul somajului selectati codul “L” si in coloana salarii tarifare introduceti indemnizatia de somaj primita.
Daca aveti dificultati in folosirea programului reveniti si va vom ajuta.
Dupa terminarea introducerii datelor reveniti si va vom verifica datelor introduse si va vom indica corectiile necesare in vederea cresterii corectitudinii calculului.
Scris de: Lenuta V la data: 04/15/2015 5:42am
la pensie :
Fiind nascuta in decembrie 1960 conform Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 06 noiembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 11 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala diminuata cu 45 % la varsta de 56 ani si 11 luni adica in 06 noiembrie 2017.
Incheierea unui contract de asigurare sociala are urmatoarele avantaje :
- De a completa stagiul de cotizare pentru a deschiderea dreptului la una din pensii.
Dv aveti stagiul de cotizare penstru deschiderea dreptului la pensie: pentru limita de varsta, pentru pensie anticipata partiala (diminuata) si de invaliditate.
Pentru a beneficia de pensie anticipata (nediminuata) trebuie sa va completati stagiul de cotizare cu inca cca 5 ani si ati putea sa o obtineti in anul 2020, deci consideram ca nu este eficienta o asemenea varianta.
- De a completa suma care se ia in calculul pensiei. Acest avantaj este asa de mic in comparatie cu depunerea sumelor in un depozit bancar incat nici nu trebuie argumentat.
Analizand cele de mai sus puteti sa judecati singura ce trebuie sa faceti. Noi consideram ca nu este oportuna continuarea contractului de asigurare sociala.
Daca doriti sa faceti un calcul estimativ al pensiei dv folositi programul de calcul al pensiei de pe site-ul nostru.
Inainte de utilizarea programului cititi indrumarile date de noi pe site si cu multa atentie cele de la paginile de la adresele :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
http://www.lapensie.com/logare.php
In privinta intrebarilor punctuale va indicam ca in cazul platii unei contributii prin contract de asigurare sociala selectati codul “L” si in coloana salarii tarifare introduceti suma lunara asigurata (nu suma platita) si similar in cazul somajului selectati codul “L” si in coloana salarii tarifare introduceti indemnizatia de somaj primita.
Daca aveti dificultati in folosirea programului reveniti si va vom ajuta.
Dupa terminarea introducerii datelor reveniti si va vom verifica datelor introduse si va vom indica corectiile necesare in vederea cresterii corectitudinii calculului.

Multumesc foarte mult pentru raspuns. Aceeasi intrebare am mai pus-o mai tarziu si rog scuze pentru aceasta.
Nu am inteles de ce diminuarea este de 45%. Dupa cate am inteles, daca se calculeaza dupa legea 19/2000 in care se tine cont si de anii lucrati peste varsta pentru anticipare partiala (~3 ani) ar rezulta ca diminuarea ar fi 21%. Nu inteleg eu ceva?
Multumesc inca odata.
Scris de: la pensie la data: 04/15/2015 7:54am
Diminuarea pensiei anticipate partiale se calculeaza conform prevederilor legii pensiilor 263/2010, in vigoare in prezent, inmultind numarul de luni de anticipare (maxim 60 cu 0,75 %).
Ceiace nu ati inteles este ca legea pensiilor 19/2000 a fost in vigoare pana in 31 decembrie 2010 iar din 01 ianuarie 2011 aceasta a fost abrogata si inlocuita de legea pensiilor 263/2010.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1