Subiect "pensie militara" Deschis de Razvan Mirica la data: 04/13/2015 6:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie militara
Scris de: Razvan Mirica la data: 04/13/2015 6:33am
Gen:M
Data nasterii:05 04 1969
Stagiul de cotizare:
Alte date: 20 de ani armata , 46 ani varsta , 28 ani activitate in munca( 1987 angajat civil , 1987-1989 stagiul militar ,1989 - 1995 ( civil , conditii toxice ) 1995 prezent MAPN.
Intrebare:Cand pot iesi la pensie , cu pensia intreaga , fara penalitati?.
Multumesc .
Re: pensie militara
Scris de: la pensie la data: 04/15/2015 9:47am
Nu ati indicat daca ati beneficiat de incadrarea in grupele de munca atat ca military sau civil si am facut calculele fara a lua in calcul stagii in grupele de munca.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 05 noiembrie 2028 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare de 29 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare in specialitate de 19 ani si 7 luni daca atunci lucrati tot in sectorul militar sau asimilat.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 45 % la varsta de 54 ani si 7 luni daca :
- Atunci lucrati tot in sectorul militar sau asimilat.
- Pana atunci realizati stagiul complet de cotizare de 29 ani si 3 luni fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
- Sunteti trecut inrezerva sau au incetat raporturile de serviciu ca urmare implinirii limitei de varsta in grad sau ca urmare a reorganizarii unitatii in care lucrati
- Sunteti trecut inrezerva sau au incetat raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt serviciului militar de catre comisia de expertiza medico-militara.
Scris de: Razvan Mirica la data: 04/15/2015 3:40pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am statut special , pentru cei 20 de ani in MAPN grupa a I- a de munca ,cred ca am ,grupa a II - a de munca pentru cei 6 ani conditii deosebite ( Regia Autonoma Ministerul de Interne , Dacia Bucuresti ) toxicitate , percloretilena , pirofilita , etc... activitate in munca 1987 ( angajare iar mai apoi armata 1 an si 4 luni 1987- 1989) - pana in prezent .
Doresc a stii daca imi poat fi redusi anii de iesire la pensie .
Am primita ca recunostiinta pentru faptele mele in activitatea de militar si medalia si diploma Meritul Credincios clasa a III - a pentru militari. Imi poate fi de folos la o reducere sau orice avantaj la diminuarea anilor de iesire la pensie .
Va multumesc pentru atentie si raspuns.
Scris de: la pensie la data: 04/16/2015 2:06am
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 20 ani in grupa I beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 10 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu de cotizare total de 38 ani si nu mai trebuie sa fie completat iar daca mai aveti un stagiu de cotizare de 6 ani in gr II (conditii deosebite) mai primiti un stagiu aferent de 1 an si 6 luni.
Pentru stagiul de 20 ani in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 10 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 49 ani si 7 luni adica in 05 noiembrie 2018. Daca mai aveti un stagiu de cotizare de 6 ani conditii deosebite mai primiti o reducere a varstei de pensionare cu 1 an si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta in 05 noiembrie 2017
Recompensele primite pentru merite militare nu se iau in calculul reducerii varstei de pensionare.
Scris de: razvan la data: 03/27/2017 6:11am
Gen:M
Data nasterii:05 04 1969
Stagiul de cotizare:29 si 8 luni
Alte date:21ani si 7 luni cadru militar
Intrebare:
Sunt nascut pe data de 05 04 1969 , muncesc din anul
1987 august 15 , am satisfacut stagiul militar de
1 an si 4 luni , iar din 1995 august 15 sunt cadru
militar . Cand pot iesii la pensie de serviciu la limita
de varsta , avand in vedere faptul ca imi desfasor activitatea
in categoria Grupei I munca , conditii speciale . Stagiul militarv
cumva , se adauga la vechime ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si atentie
Scris de: la pensie la data: 03/28/2017 7:24am
Deoarece de la ultimul raspuns pe care vi l-am dat legislatia a fost schimbata pentru cei care lucreaza sau au lucrat in sectorul militar prin adoptarea legii pensiilor militare 223/2015 raspunsul nostru se va schimba astfel:
Aveti dreptul la doua pensii una din sectorul militar si alta din sectorul public
In sectorul militar
Conform legii pensiilor 223/2015 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 05 noiembrie 2028 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 7 luni
In sectorul militar beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca numai daca sunteti trecut in rezerva. Nu ati precizat nici acum daca pe langa stagiul lucrat in grupa I in sectorul militar mai aveti un stagiu de cotizare in grupa II in sectorul public.
In cazul cand nu aveti decat stagiul de cotizare in gr I de munca de 21 ani in sectorul militar ati putea beneficia de pensie de serviciu pentru limita de varsta, dupa trecerea in rezerva, cu reducerea varstei de pensionare cu 10 ani si 6 luni adica in 05 mai 2018 iar daca mai lucrati in grupa de munca pana in 15 august 2017 si realizati 22 ani beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 11 ani adica in 05 noiembrie 2017
In sectorul public
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 05 aprilie 2034 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Si in sectorul public beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 10 ani si 6 luni sau 11 ani fara alta conditionare si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 54 ani si 6 luni sau la varsta de 54 ani
Punctajulpensiei din sectorul public se calculeaza avand in vedere numai perioada lucrata in sectorul public.
Stagiul militar se asimileaza stagiului de cotizare si poate fi luat in calcul fie la pensia din sectorul militar fie la pensia din sectorul public.
Scris de: razvan la data: 03/29/2017 10:48am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt
Revin si va intreb , daca este posibil ca
pana in noiembrie 2017 cand teoretic ar trebuii
sa ies cu drepturi depline pot solicita pensie
anticipata ? Imi este teama ca nu ma voi incadra
pana atunci avand in vedere zvonistica actuala
cu modificari de dreptul draconice in ceea ce
priveste Legea pensiilor militare.
Va multumesc pentru sprijin si intelegere
Referitor la conditiile deosebite ( civil ) in care am lucrat
in perioada 1989 - 1995 , am pe cartea de munca doar
5 ani si 6 luni ( nu stiu daca se pot contopii cu conditiile
speciale din armata 1995 - 2017.. )
Va multumesc
Scris de: la pensie la data: 03/31/2017 3:21am
In sectorul militar
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala la orice varsta daca sunteti cadru militar activ si daca sunteti trecut in rezerva sau au incetat raporturile de serviciu ca urmare a reorganizarii unitatii sau ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciu militar, din punct de vedere medical,
In sectorul public
Puteti beneficia de pensie anticipata partiala sau anticipata numai la varsta de 60 ani deoarece anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca
Perioada lucrata in conditii deosebite de 5 ani si 6 luni poate fi completata cu 6 luni care depasesc perioada de 21 ani in grupa conditii speciale in armata si in acest caz beneficiati de reducerea bvarstei de pensionare cu 11 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 53 ani si 6 luni adica in 05 octombrie 2022.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1