Gen: masculin
Data nasterii:25.08.1955
Stagiul de cotizare:34 ani si 8 luni
Alte date:
Intrebare: Doresc sa ies la pensie anticipat partial, adica dupa impinirea varstei de 60 de ani si 35 de ani de munca. Iata situatia :
-Implinesc 60 de ani pe 25 august 2015,
-mi se plateste cotizatia pentru sanatate pana pe 26.08.2015,
-fac 35 de ani de munca pe 04.09.2015
Am intrebat la CASMB (casa de sanatate) unde, cand, cu ce documente trebuie sa ma prezint pentru a mi se calcula suma pe care trebuie sa o achit pentru cele cateva zile (26.08-04.09.15) cat nu mi se plateste asigurarea de sanatate si in ce conditii pot achita aceasta suma.
Mi s-a raspuns ca suma in cauza trebuie calculate de sectia financiara de care apartin. Sectia financiara mi-a spus insa ca ei doar incaseaza si ca suma o stabileste CASMB.
Cerc vicios !
De la CASMB mi s-a spus ca stabilirea sumei de catre sectia financiara este impusa prin OUG nr. 125/2011. Mi s-a mai spus ca ANAF a preluat administrarea contribuţiilor începând cu 1 iulie 2012.Conform actului normativ mentionat, ANAF are obligatia stabilirii si incasarii obligatiilor de plata la sanatate.
Am citit actul normative dar nu am gasit undeva precizat clar acest aspect.
Va rog sa ma lamurirti: Cine trebuie sa calculeze suma pe care trebuie s-o dau la Sectia Financiara pentru cele cateva zile (28.08.15-04.09.15)cat nu mi se plateste asigurarea de sanantate.
Multumesc !