Subiect "pensie anticipata partiala sau pensie pe caz de boala" Deschis de Ion Dan la data: 04/15/2015 11:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partiala sau pensie pe caz de boala
Scris de: Ion Dan la data: 04/15/2015 11:49am
Gen:masculin
Data nasterii:10 iulie 1952
Stagiul de cotizare: 38 ani
Alte date:
Intrebare: In decembrie 2014 mi-a fost eliberata decizia de pensie anticipata partiala urmand ca aceasta decizie sa fie pusa in aplicare incepand cu martie 2015. Intre timp am suferit o operatie pe cord deschis finalizata cu 4 bypass-uri. In momentul de fata sunt in concediu medical.
Avand in vedere situatia descrisa am dreptul la pensie pe caz de boala? Ce ar trebui sa fac sa pot beneficia de pensia pe caz de boala?
Re: pensie anticipata partiala sau pensie pe caz de boala
Scris de: la pensie la data: 04/16/2015 7:19am
Pensia anticipata partiala se acorda de la data depunerii dosarului de pensionare si decizia ramane definitiva daca in termen de 30 zile de la primirea deciziei de pensionare nu ati contestat-o.
Daca la depunerea dosarului de pensie anticipata partiala nu ati incetat activitatea pensia anticipata partiala se considera suspendata iar la disparitia cauzei care a dus la suspendarea pensiei (adica la incetarea activitatii) nu puteti beneficia de pensie de invaliditate ci de punerea in plata a pensiei anticipate partiale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1