Subiect "trecere la pensia la limita de virsta" Deschis de Viviane la data: 04/16/2015 3:00am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
trecere la pensia la limita de virsta
Scris de: Viviane la data: 04/16/2015 3:00am
Gen:f
Data nasterii:19/01/1956
Stagiul de cotizare:41 ani si 18 zile
Alte date: Din stagiul de cotizare, militar 11 ani si 9 luni, civil 23 ani, 9luni si 18 zile
Intrebare: La data de 01.01.2011 am beneficiat de pensie de invaliditate , in sistemul Ministerului Administratiei si Internelor. Va rog sa mi comunicati, la ce data pensia de invaliditate se v a transforma in pensie la limita de virsta si daca calculul acesteia se va face in functie de perioada de cotizare civila sau militara. Multumiri anticipate.
Re: trecere la pensia la limita de virsta
Scris de: la pensie la data: 04/17/2015 11:56am
Dv beneficiati de pensie pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare pentru femei din sectorul civil la varsta de 60 ani si 4 luni adica in19 mai 2016
Nu ati putut beneficia de calculul iesirii la pensie pentru limita de varsta din sectorul militar pentruca legea pensiilor 263/2010 prevede ca puteati iesi la aceasta pensie la varsta de 55 ani adica in 19 ianuarie 2011 daca aveati realizati stagiul minim de cotizare in specialitate (militar) care atunci era de 15 ani.
Deoarece la calculul stagiului minim de cotizare nu se cumuleaza si stagiul asimilat pentru perioada de pensie de invaliditate dv aveti si in prezent stagiul de cotizare in specialitate de 11 ani si 9 luni si nu mai poate creste beneficiind in continuare de pensie de invaliditate chiar daca aceasta este militara.
Scris de: Viviane la data: 04/17/2015 3:18pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: La data specificata,2016, pot opta intre continuarea valorii pensiei de invaliditate sau valoarea pensiei la limita de virsta?
Calculul pensiei la limita de virsta se va face in conditiile legislatiei civile sau militare?
Multumesc anticipat.
Scris de: la pensie la data: 04/20/2015 2:25am
Asa cum v-am precizat in raspunsul anterior beneficiati de pensie pentru limita de varsta din sectorul civil in data de 19 mai 2016.
Nu puteti beneficia de pensie de invaliditate in continuare dupa 19 mai 2016 deoarece transformarea se face din oficiu (fara cerere).
Nu exista doua legislatii de calculare a pensiei, civila si militara ci numai conform legii pensiilor 263/2010 conform careia a fost calculata si pensia de invaliditate in care se prevede un mod de calcul al punctajului mediu pe perioada cat ati lucrat in sectorul civil si un alt mod cu putin diferit pe perioada in care ati lucrat in sectorul militar.
La pensia pentru limita de varsta se introduce in plus in calcul stagiul asimilat pe perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Pe aceasta perioada se ia in calcul in loc de salariu valoarea pensiei de invaliditate primita. Punctajele anuale rezultate pe perioada pensiilor de invaliditate se imparte cu stagiul complet de cotizare din sectorul militar, de 20 ani, si rezulta cresterea punctajului mediu pe care il aveti acum.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1