Subiect "data cind pot cere pensionarea" Deschis de Vasilica Zidarescu la data: 04/19/2015 7:39am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
data cind pot cere pensionarea
Scris de: Vasilica Zidarescu la data: 04/19/2015 7:39am
Gen:F
Data nasterii:12.05.1959
Stagiul de cotizare:37 ANI SI 3 luni;angajata la data de 7.01.1978 si in prezent lucrez.
Alte date:lucrez in functie de primitor distribuitor la intreprindere de constructii,unde am acumulat 18 ani si 4 luni si 24 zile gr.2 de munca in procent de 75%.In perioada 1.04.2001-1.01.2011 a avut 36 zile lucratoare CFS, post si prenatal pentru cei doi copii pe care ii am,medicale in urma boli prin care am trecut.Pot cere pensionarea mea anul acesta, care este procentul de penalizare. VA MULTUMESC ANTICIPAT
Intrebare:
Re: data cind pot cere pensionarea
Scris de: la pensie la data: 04/20/2015 10:58am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 12 octombrie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 18 ani lucrat in gr II (nu se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca) beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 4 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare
Pentru stagiul de 13 ani si 9 luni lucrat in gr II (se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca) echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta. la varsta de 58 ani si 11 luni adica in 12 aprilie 2018.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 22,50 % sau pensie anticipata, nediminuata (in functie de stagiul total de cotizare realizat pe care nu am avut elementele necesare sa il calculam) la varsta de 56 ani si 5 luni adica in 12 octombrie 2015.
Pentru a beneficia de pensie anticipata nediminuata trebuie sa aveti stagiul de cotizare de 39 ani si 5 luni compus din perioada intre 07 ianuarie 1978 din care se scad perioadele de concediu fara salariu si fara unele concedii medicale la care se adauga stagiul de cotizare aferent grupei de munca de 4 ani si 6 luni.
Deoarece acest calcul este mai dificil in cazul dv va sfatuim sa va adresati la ghiseul Casei de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1