Subiect "calcul pensie anticipata" Deschis de camelia la data: 04/21/2015 4:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie anticipata
Scris de: camelia la data: 04/21/2015 4:45am
Gen:F
Data nasterii:03.03.1958
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:studii universitare 5 ani
Intrebare:Se poate cumula pentru stagiul de cotizare pentru pensia anticipata partiala, perioada lucrata cu 4 ore pe zi cu contract de munca timp de aprox.2 ani (05.2013-03.2015), lucrand in acelasi timp si cu contract de 8 ore de munca la alt angajator ( in total 12 ore/zi), in asa fel incat sa se reduca lunile de penalizare, daca ies anticipat ? Adica se pot scade 12 luni aferente acestei perioade din calculul penalizarii pensiei anticipate partiale ? Daca nu la ce imi foloseste aceasta perioada ? Multumesc.
Re: calcul pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 04/22/2015 2:39am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 03 martie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani, stagiul complet de cotizare de 31 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea pensiei anticipate partiale depinde de data la care o cereti
Perioadele lucrate cu contracte cu timp partial de munca in acelasi timp cu contracte cu timp normal de munca la alt angajator nu se iau in calculul stagiului de cotizare si nu influenteaza diminuarea pensiei anticipate partiale.
Pentru veniturile obtinute prin lucrul pe baza de contract cu timp partial de munca se plateste CAS si sunt luate in calculul punctajului pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1